Tänane 4:2 võit võõrsil Paide Linnameeskonna U21 rivistuse üle tõstis meid Esiliiga B-s kõrgemale kui kunagi varem – 14. vooru järel oleme kolmandal kohal.

Võib tõdeda, et lõpp hea, kõik hea, sest mängu eel oli ärevust õhus omajagu ja palju ei puudnud, et oleks pidanud alustama vähemuses. Nimelt jäid Lauri Pilv ja Kert Joakit Tallinnas ummikusse ja seetõttu totaalsesse ajahätta ning jõudsid mängupaika vaid loetud minutid enne avavilet. Lisaks tabas meid veel teinegi ootamatu probleem.

„Kui mänguni oli vaid pool tundi läks Ragnar Rebasel lääts silmas puruks ja otsisime siis seda poolikut läätse taga nagu kirurgid. Õnneks saime läätse kätte, aga Ragnaril oli päris tõsine silmaärritus ja ta mängis poolpimedana. Siin kohal võib nalja visata, et ka pime kana leiab tera,” rääkis meeskonna peatreener Jaanus Vislapuu, vihjates sellele, et Rebane lõi hiljem värava. „Aga väikse mängualguse hilinemisega saime siiski kõik põhikoosseisu mehed platsile ja mäng võis alata.”

Algus oli maruline – asusime juba 1. minutil juhtima, kui Žann Šmidti tsenderduse järel Paide kaitsja peaga palli oma väravast välja tulnud puurivahi selja taha suunas.

Järgnes tükk aega suurema tulemuseta sudimist. „Alustasime 4-3-3 asetuse ja kõrge pressiga ja kuigi me ise ei suutnud tükk aega midagi väga ohtlikku korraldada, ei saanud ka vastased üldse oma mängu käima,” kommenteeris Vislapuu.

Poolaja keskel kasvatas pikalt vigastuspausilt naasnud Valeri Šabanov lõpuks soolorünnakuga meie eduseisu. Õhus oli kolmaski värav, mitmel korral jäi sellest vaid napilt puudu.

Tosin minutit enne poolaja lõppu õnnestus vastastel pall meie kaitseliini taha mängida, Paide ründaja võttis tsenderduse meisterlikult maha ja realiseeris külma närviga. Seis oli 2:1.

„Oli näha, et me ei jõua kauem 4-3-3 mängida. Teisele poolajale läksime 4-4-2 asetusega, aga ikka kõrgemalt. Tõime rünnakule sisse Aimar Vendelini, kes asendas Šabanovit, Aleksandr Pruttšenko liikus keskpoolikusse,” ütles Vislapuu.

Vahetus osutus edukaks ja mõlemale järgmisele väravale eelnes just Vendelini hea tegutsemine. 55. minutil leidis Joakit ta hea sööduga karistusala lähedal, Vendelin võttis palli oskuslikult omaks, aga kukutati siis vastaste kaitsja poolt jalust – kollane kaart ja karistuslöök. Pruttšenko lasi mõnusa banaani paremale ristnurka ja juhtisime 3:1.

Kümmekond minutit hiljem võitis Vendelin tagasi üsna lootusetuna näiva palli ja söötis otsajoonelt välja Ragnar Rebasele, kes 4:1 kõmmutas. Värava lõi Rebane juba kolmandat mängu järjest.

„Seejärel tegime ridamisi vahetusi ja enne mängu lõppu lõi Paide ühe veel tagasi, kui nende mängija suutis pea kogu meie satsi täiesti üksi üle triblada ja messiliku värava lüüa,” võttis Vislapuu mängu lõpu kokku.

Esiliiga B tipus on 31 punkti kogunud Nõmme United, kes edestab Nõmme Kalju U21 meeskonda viie ja meid kuue punktiga. Meist punkt vähem on Viimsi JK-l ja kaks punkti vähem Vändra Vaprusel.

Liigas tuleb nüüd väike paus ning järgmise mängu peame 15. juunil kodus tabelis eelviimasel kohal oleva Põhja-Tallinna JK Voltaga. Oodata on siiski rasket mängu, sest kaotasime neljanda kollase kaardiga Lauri Pilve ja vigastusega Arsen Katšmazovi ning nüüd haigutab meil keskkaitses suur auk.

„Loodame, et pausi ajal suudame natukenegi vigastustest taastuda. Võtame mäng-mängult ja anname endast parima,” lausus Vislapuu.

Juba 1. mänguminutil pääsesime Žann Šmidti tsenderduse järel Paide omaväravast juhtima.

Protokoll