Meie mehed alistasid Esiliiga B-s nullipoisina jätkava Põhja-Tallinna JK Volta võõrsil 1:0.

Vastastele andis värava vaheajaks riietusruumi kaasa Eduard Desjatski, kelle 44. minuti täistabamus jäigi kohtumise ainsaks. Eeltöö väravale tegi täpse sööduga Andrei Tjunin.

„Esimene poolaeg oli meie kontrolli all. Proovisime lühikeste söötudega ehitada ja saime mitu päris head rünnakut. Vastastel oli kolm kahemeetrist kolli, kelle peale muudkui pikki palle lasti, ning kõik karistuslöögid ja nurgalöögid olid väga ohtlikud,” kommnteeris meeskonna peatreener Jaanus Vislapuu.

Teisel poolajal hakkas Volta väga jõuliselt ja toorelt mängima, kohtunik vaatas sellele läbi näppude. 60. minuti paiku saigi meie vasakkaitsja Karlis Karro vigastada. „Vahepeal jäi mulje, et nende eesmärk ongi meie mängijaid lihtsalt vigastada,” lausus Vislapuu.

Poolaja keskel saatis Tjunin vastaste kaitsja trahvikastis kohvile ja sai üks-ühele proovida, aga Volta väravavaht Janno Hermanson oli tasemel ja päästis oma meeskonna hullemast.

Mäng jätkus jõuliselt ning Volta suurte mängijate vastu oli meil päris keeruline. „Viimastel minutitel lasti meile kümmekond pikka palli kasti ja mõnigi kujutas endast ohtu, aga kaitsjate hea töö ja jalgpallijumal olid seekord meie edu taga,” ütles Vislapuu.

Mida lähemale lõpuvilele, seda rohkem punktideta jätkava Volta mängijad närvi läksid. Veidi enne lõpuvilet toimus veel ka inetu intsident, kus vastaste mängija Lauri Välja tegi meie väravavahi Georg Korosi suunas jalaga löögiliigutuse, mille peale Koros teda kätega lükkas.

„Ausalt öeldes oleks võinud mõlemale ka punase anda, aga kohtunik piirdus kollastega. Vedas mõlemal,” ütles Vislapuu. „Aga jah, kogu teine poolaeg oli vastastelt väga agressiivne ja provotseeriv mäng. Peame suutma sellistel hetkedel eduseisus pea külma hoida.”

Kuuest mängust oleme nüüd võitnud kolm ning tabelis tõusime kuuendaks. Järgmise mängu peame kodus laupäeval, 20. aprillil Keila JK-ga.


Katuse all polnud me veel kunagi varem liigamängu pidanud.

Mängu protokoll