Kui kahes esimeses Taliturniiri mängus tuli meie esindusmeeskonnal kaotusega leppida, siis täna saadi kolmandas mängus Paide Linnameeskonna U21 rivistusest 3:0 (1:0) jagu.

Skoori avas 32. minutil Eduard Desjatski ning tema ka kahekordistas eduseisu, olles 73. minutil täpne Sören Veiolaineni antud nurgalöögi järel. Kolmandale väravale 88. minutil eelnes Karl Jörgen Lööperi pealelöök, mille Paide väravavaht tõrjus, aga tagasipõrkunud palli suskas Ragnar Rebane ikkagi vastaste puuri.

Treener Jaanus Vislapuu sõnul oli jälle selline eksperimentaalne mäng, kus sai kasutada palju meie U17 poisse. „Kuna ka vastane mängis suhteliselt noore satsiga, siis oli eelmistest natuke kergem mäng. Seda, et 3:0 võitsime, ma üle ei tähtsutaks. See oli kõigest treeningmäng ja eks ka vastane katsetas ja eksperimenteeris,” lausus ta.

Vislapuu tõi esile, et seekord õnnestus mitmed olukorrad varasemast paremini lahendada. „Püüdsime esimesel poolajal parandada kaitsetööd poolkaitsjate vahel, vähemalt sellisel tasemel see ka õnnestus ning vastased ei saanud kuigi palju sööte meie poolkaitsjate vahelt oma ründajale toimetada. Äärtel jäid vastased passiivseks ja eriti suurt ohtu meile ei kujutanud. Loomulikult oli mäng madalama tempoga kui eelmised ja arvestades noort koosseisu sobis see meile kindlasti paremini,” ütles ta.

Teisel poolajal proovisime vastast kõrgemalt pressida, võitsime hästi palle ja surve tulemusel eksis ka Paide väravavaht, aga mitmel rünnakul jäi meil ka i-le täpp panemata.

„Ees tegi head tööd Richard Lepp, kes vastaste kaitsjaid ja värvavahti korralikult survestas. Keskel mängisid esmakordselt koos Sören Veiolainen ja Marten Luik, kes tegid ka soliidse esituse. Oma parima mängu tegi teisel poolajal Mairo Reinsaar keskkaitses. Vanemaid mehi siin välja tooma ei hakka, nemad tegid oma heade esitustega noorte esiletõusu üldse võimalikuks ja olid kõik tasemel. Seda näitab ka taga null ja kolm löödud väravat. Eduard Desjatskil jäi napilt puudu kübarast, tundub, et temagi hakkab vormi jõudma,” rääkis Vislapuu.

Tema sõnul tuleb kõvasti edasi pingutada ja iga trenn endast sada protsenti anda. „Enamik vastaseid esiliigas on siiski teisest puust ja peame veel kõvasti juurde panema!” lisas ta.

Esimese liigamänguni jääb tänase seisuga üks päev vähem kui neli nädalat. Järgmisel laupäeval toimuma pidanud kontrollmäng Põhja-Tallinna JK Voltaga jääb küll ära, küll aga mängime 23. veebruaril veel Viimsi JK-ga.

Hakkab tulema, kolmandas kontrollmängus saime võidu kirja.

Koosseis: Sergei Zadniprjanets, Karlis Karro, Vladislav Vallades (79. Kermo Kägo), Arsen Katšmazov, Arlet Raha (72. Karl Jörgen Lööper), Madis Arumäe (46. Mairo Reinsaar), Eduard Desjatski, Aimar Vendelin (46. Marten Luik), Sören Veiolainen, Kait Hinn (46. Ragnar Rebane), Andre Väin (46. Richard Lepp).