Kuna paljudel põhimeestest jätkub veel saalihooaeg, läksime tänasele Taliturniiri mängule Vändra Vaprusega päris noore (keskmine vanus 19,6 aastat) ja väheste kogemustega koosseisuga ning saime ka vitsad kätte – tulemuseks jäi 1:6 (0:4) kaotus. Meie ainsa värava lõi 56. minutil seisuks 1:5 esimest korda esindusmeeskonna eest mänginud Robin Sander.

Meeskonna treeneri Jaanus Vislapuu sõnul oli mäng meie koosseisu ja eesmärke arvestades üsna ootuspärane. „Meil mängis kuus U17 vanuseklassi mängijat ja selles valguses oli kõik igati loogiline. Tõsi, esimesel poolajal eksisime oma rünnakutel palju ja lasime vastasel kontrarünnakutega mitu väravat lüüa. Kolm väravat tulid kauglöögist, kus värvavaht eksis tõrjel,” ütles ta.

Seekord väravas mänginud alles 15aastasele Tartu Heliose kasvandikule Joonas Jõeveerele treeneril siiski etteheiteid ei olnud. „Tal oli see üldse esimene mäng meestega ja vead tulid tegelikult meie lohakatest pallikaotustest ründemängul,” lausus Vislapuu.

Tema sõnul on kahju, et mõned väravad omale taas liiga kergelt lüüa lasime, aga see näitab poistele, milleks peab meestega mängides valmis olema.

„Eks see, mis me praegu teeme, ongi üks oluline osa U17 mängijate arendamisel ja esindusmeeskonda integreerimisel. Järgmisel aastal ootame neist juba arvestatavat jõudu. Sel aastal aga veel õpime ja karastame neid nii palju kui võimalik esindusmeeskonna treeningmängudes ja ilmselt vahel ka vahetusmeestena liigamängudes,” rääkis Vislapuu. „Meeleolu meeskonnas on töine ja pead norgu me ei lase. Paneme täiega edasi!”

Järgmine Taliturniiri mäng on tuleval pühapäeval Paide Linnameeskonna U21-ga.

Vändra Vaprusele tuli Taliturniiril alla vanduda.

Koosseis: Joonas Jõeveer, Karl Jörgen Lööper (46. Robin Sander), Arsen Katšmazov, Lauri Pilv, Arlet Raha, Karlis Karro, Eduard Desjatski (68. Marten Luik), Sören Veiolainen, Aimar Vendelin (46. Mairo Reinsaar), Kait Hinn (46. Richard Lepp), Brett Piir (59. Andre Väin).