Esindusmeeskond sõitis täna Kohtla-Järvele keskmise vanuse poolest hooaja noorima koosseisuga, kust puudu oli poole võistkonna jagu põhimehi. JK Järvele jäädi 1:4 alla, meie arvele läks vastaste omavärav.

„Ilus see mäng ei olnud, aga päris häbisse ka ei jäänud. Kuigi oli palju asju, mida tegime kehvasti, siis jäid omad positiivsed hetked ka meelde. Vähemalt võitlesime lõpuni, nii nagu kellegi füüsiline või vaimne võimekus lubas,” kommenteeris peatreener Jaanus Vislapuu tänast esitust.

Tema sõnul tekkisid sel hooajal esimest korda probleemid koosseisu komplekteerimisega, aga läbi häda saadi 12 meest siiski kokku. Seega oligi oodata väga rasket mängu.

Esimese 18 minutiga jäime 0:2 kaotusseisu. „Jäime kohe vastaste surve alla. Kahjuks suutsid Kohtla-Järve ääreründajad meie kaitsjaid mitmeid kordi üle mängida ja löökide või söötudega värava ees meile probleeme tekitada. Esimese värava puhul tõrjus [väravavaht] Sergei Zadniprjanets küll löögi, kuid lahtisele pallile jõudis esimesena jaole Kohtla-Järve mängija ja lõi selle paarilt meetrilt võrku. Teise värava lõid nad kauglöögist, kui väravavahi põrkest pall sisse lipsas,” rääkis Vislapuu mängu algusest.

Poolaja lõpus õnnestus vahet vähendada, kui vastased nurgalöögi järel omavärava lõid. Lisaminutil oli väga hea võimalus viigistada, kui Aimar Vendelini läbisööt leidis ees vabanenud Eduard Desjatski, kuid viimane ei suutnud kahjuks üks-ühele olukorda ära kasutada.

Alles 15aastane Vendelin tegi esiliiga B-tasandil debüüdi. „Alustas põhikoosseisus ja mängis 75 minutit. Võites mitmeid duelle endast mitu korda suuremate vastaste vastu ja panustades korralikult kaitsetööösse, tegi ta väga soliidse esituse. Kindlasti oli see kõige positiivsem asi selles mängus,” kommenteeris Vislapuu.

Teisel poolajal jäime taas surve alla. „Meie keskväli ei töötanud päris nii, nagu oleks pidanud. Pidasime vastu ja lootsime kontraga siiski viigivärava lüüa. Kahjuks oli poolaja keskel meie väravavaht kaugel väljas, vastaste ründaja nägi seda ning saatis pea poolelt väljakult palli meie väravasse. Ründamiseks kahjuks enam eriti energiat ei jätkunud ja lisaajal löödi meile neljaski värav,” ütles Vislapuu.

Tema sõnul tuleb kõiki asjaolusid arvestades lõppseisuga enam-vähem rahul olla.

Lõpu sai meie meeste kaheksa kohtumist kestnud kaotusteta mängude seeria. JK Järve jäi ka ainsaks meeskonnaks, kellelt meil tänavu Esiliiga B-s ei õnnestunud ühtegi punkti võtta.

Turniiri lõpuni on veel kaks vooru ning kuuendast kohast pole meil enam võimalik ei kõrgemale tõusta ega ka madalamale langeda. Tuleval laupäeval peame hooaja viimase kodumängu, kui võõrustame Tallinna FC Flora U19 rivistust, nädal hiljem mängime võõrsil Lasnamäe Ajaxiga.

„Loodame viimastes mängudes head mängu näidata ja võidud noppida,” lausus Vislapuu. „Ootame laupäeval kõiki omasid toetama!”

Protokoll