Meil on hea meel alustada koostööd Eesti suurima pallimänguagentuuriga Kokkuta Management. Loodame, et sellest saavad tulevikus kasu nii meie mängijad kui ka treenerid.

Koostöö raames algab juba homme kolmepäevane koolituslaager, kus Rootsi tippkoolitaja ja Kokkuta Managementi koostööpartneri David Roufpanahi käe all lööb kaasa ka mitu meie klubi kasvandikku ja treenerit.

Klubi tegevjuhi Jaanus Vislapuu sõnul on koostöö käigus edaspidigi oodata siia meile õpetussõnu jagama maailma oma ala tippe, samuti saame ise näha, mis toimub väljaspool Eestit.

„Kindlasti on see noortele mängijatele hea võimalus ennast proovile panna, saada koolitust tipptreeneritelt ja võrrelda ennast tulevikus ka eakaaslastega mujalt maailmast. Kui tahame senisest kaugemale jõuda, siis ei saa piirduda ainult sellega, mis on meil siin koha peal. Maailm on meie ümber lahti ja peame õppima parimatelt. Tänu Kokkuta Managemendile on meil see võimalus olemas ja kohe alustuseks tuuakse tipptreener meile koju kätte. Jääme ootama huvitavat ja viljakat koostööd,” ütles Vislapuu.

Kokkuta Managementi jalgpalliagendi Tauno Tringi sõnul saab koostöö edukalt toimuda ainult siis, kui mõlemad pooled usuvad teineteise tegemistesse.

„Klubile meeldis meie nägemus, mil viisil planeerida noormängijate tulevikku ja mis on vajalik selleks, et parimad noormängijad tippjalgpalli jaoks kaduma ei läheks,” lausus Trink. „Rõhutan veelkord, et huvi peab olema vastastikune, mitte ainult ühepoolne – muidu ei sünni häid asju.”

Homme käivituv pilootprojekt „Individuaalne-, taktikaline- ja vaimne tegutsemine/käitumine. Kuidas saada heast parimaks” korraldatakse koostöös Tartu FC Heliose ja FC Elvaga. Teisipäeval ja kolmapäeval toimub talenditreening, kuhu on kutsutud klubide parimad mängijad sünniaastatega 2001–2004. Lisaks on treeneritele kavas teoreetiline koolitus ja mängijatele motivatsioonikoolitus. Koolitajaks on UEFA Pro litsentsiga jalgpalliekspert David Roufpanah, kes on teinud mitmekesist karjääri treeneri ja noortetööjuhina. Ta hindab ka klubide struktuuri ja teeb ettepanekuid paremaks töökorralduseks.

„Kuidas toota häid mängijaid, mis on vajalik tippu jõudmiseks, kuidas ehitada üles tugev ja toimiv struktuur jätkusuutliku klubi toimimiseks,” loetles Trink käsitletavaid teemasid. „Ühtlasi on eesmärk kaardistada parimad noored mängumehed ja edaspidi nende jalgpalluriks kujunemisel nõu ja kontaktidega toeks olla.”

Klubi tegevjuht Jaanus Vislapuu ja Kokkuta Managementi jalgpalliagent Tauno Trink.