Superseeria jätkub – esindusmeeskond on kaotuseta nüüd juba kaheksa mängu järjest! Täna alistati endale juba mõne aja eest Esiliiga B esikoha taganud Tallinna Legion 3:1, kusjuures Legionile oli see liigas alles hooaja teine kaotus.

„Tunne on hea, juba kaheksa mängu pole kaotanud,” ütles täna järjekordse värava kirja saanud Sander Taan. „Tundub, et hooaja lõpuni enam ei kaotagi, olen suht kindel. Paneme lõpuni välja,” lisas ta enesekindlalt.

Peatreener Jaanus Vislapuu täna mehi juhendada ei saanud, aga Vjatšeslav Vassilenko täitis tema koha hästi ja mänguplaan, mis nägi ette 4-4-2 asetust ja kiireid kontraid, viidi edukalt ellu.

Taani sõnul uskusid mehed, et Legioni suudetakse võita. „Võib-olla olid nad [Legion] ka juba vähe sirgema jalaga hooaja lõpus. Nad on harjunud kunstmuru peal mängima, siin muru peal neil väga varianti ei olnud, keskel ainult lükkasid. Meie realiseerisime ka jälle hästi, ütleme nii, et mäng oli kontrolli all,” rääkis ta.

Kuigi Taan realiseeris täna sel hooajal juba 12. penalti, siis oma mänguga ta kõiges rahule ei jäänud. „Ei saanud nii palju palli ja oleks võinud asju väheke paremini teha, aga meeskond võitis, see on kõige tähtsam, ja kolm punkti on kirjas,” lausus ta.

Mängu esimesed ohtlikumad olukorrad tekitas Legion, ent esimese värava lõime meie – 19. minutil viidi pall Andrei Tjunini ja Raul Rebase kaudu trahvikasti Aleksandr Pruttšenkoni ja viimane lõi seitsmelt-kaheksalt meetrilt 1:0.

Meie mehed on väsinud aga õnnelikud – liiga võitjast Legionist saadi jagu 3:1.

Kui suurema osa mängust tegutsesid meie kaitsjad veatult, siis 44. minutil jäi Arlet Raha ja Arsen Katšmazovi vahel kommunikatsioon puudulikuks ning Legion viigistas. Ometi läksime vaheajale eduseisus, sest avapoolaja lisaminutil lükkas Pruttšenko hea söödu värava ette Ragnar Rebasele, kes lõi 2:1.

Teise poolaja ainus värav sündis 61. minutil juba mainitud 11 meetri karistuslöögist. Penalti toonud viga tehti Taani enda vastu, sellele eelnes Eduard Desjatski antud suurepärane pikk diagonaalsööt.

Legion üritas küll kõigi jõududega veel mängu pööret tuua, aga see ei õnnestunud. Meie kaitseliin tegutses kindlalt ning mitmel korral hiilgas hea tõrjega väravavaht Tommy Tooming.

Pärast lõpuvilet läks Tjunini ja talle mõni minut varem vea teinud vastaste kapteni vahel veel väikseks naginaks, mis päädis mõlema mehe jaoks teise kollase ehks siis punase kaardiga.

Kolm vooru enne hooaja lõppu on selge, et kuuendast kohast allapoole me enam langeda ei saa. Ka kõrgemale tõusta pole enam kuigi reaalne.

Järgmisel nädalal mängib esindusmeeskond Kohtla-Järvel sealse JK Järvega, kes nüüd ainus meeskond, kellelt me tänavu veel punkte pole suutnud võtta. Taani sõnul läheb meeskonnas koostöö mäng-mängult aina paremaks ja ta on kindel, et ka Ida-Virumaal punktideta ei jääta.

Protokoll
Pildid