Tänane Esiliiga B kodumäng Nõmme Unitediga kujunes publikule tõeliseks maiuspalaks – kahe peale kokku löödi 10 väravat. Kõik meie varasemad selle aasta mängud nõmmekatega olid viigi toonud ja erand polnud tänanegi, lõpuvile kõlades oli seis 5:5.

Viigipunkti kindlustas meile lisaminutitel penalti realiseerinud Sander Taan. Teise täpse 11 meetri karistuslöögi sai ta oma arvele esimesel poolajal.

„Tunne on väga hea, kindlasti pigem võidetud viigipunkt, mitte kaotatud. Ajasime palli terve mängu taga, aga realiseerisime täna väga hästi, see selle viigi tõi,” rääkis äsja Esiliiga B septembrikuu parimaks mängijaks valitud Taan pärast mängu. „Lõpp hea, kõik hea. Kõik võitlesid päris hästi, tuli küll viis taha, aga punkt on Nõmme vastu väga hea. [Nende] tiim tahab ikkagi esiliigasse tõusta ja me ei kaotanud ühtegi mängu neile. Ma arvan, et võib meeskonnale viie anda, aga plussi lõppu ei pane.”

Nõmme United läks esimese veerandtunni lõpuks 1:0 juhtima. 29. minutil tabas pall Nõmme trahvikastis ühe nende mängija kätt ja kohtunik näitas penaltipunktile. Taan lõi palli kindlalt vasakusse nurka ning viigistas mänguseisu.

34. minutil läksid kogu mängu rohkem palli vallanud külalised uuesti juhtima, aga poolaja lõpp kuulus meile. 37. minutil lükkas Sören Veiolainen söödu läbijooksu peale Jürgen Kolgile ja viimane tõstis palli külmavereliselt üle talle vastu jooksnud väravavahi. Minut enne poolajavilet tsenderdas Ragnar Rebane karistusalasse, Taani löögi väravavaht tõrjus, aga pall sattus Aleksandr Pruttšenko ette, kel kolme kaitsja vahel keerutades viielt meetrilt värav õnnestus lüüa ja meid 3:2 ette viia.

5:5 viigivärava järel mahtusid korraga pildile kõik meie tänased väravalööjad: seisavad (vasakult) Karl Jörgen Lööper, Aleksandr Pruttšenko ja Sander Taan, murul pikutab Jürgen Kolk.

Teisel poolajal külalised esmalt viigistasid ning läksid 79. minutil omakorda 4:3 ette, aga meie vahetusmees Karl Jörgen Lööper põrutas 82. minutil kohe oma esimese pallipuutega nurgalöögiolukorrast peaga 4:4. Minut hiljem eksis Arlet Raha rängalt kaitses ja vastased pääsesid veelkord juhtima, ent tegid lisaminutitel Vladislav Gussevi vastu oma karistusalas vea ja tänavu juba 11. penalti realiseerinud Taan seadis lõpuvileks viigi uuesti jalule.

Mängu tulisusest annab aimu tõsiasi, et lõpetasime mängu üheksakesi, vastased kümnekesi. Meie meestest eemaldati kahe kollase kaardi tõttu Veiolainen ja Janek Siska.

„Mis seal ikka, ei pane pahaks,” sõnas Taan. „Siska esimene kollane kaart oli selline pool kahtlane, aga Sören tegi küll õige vea, võib-olla oleks vastane muidu üks-ühele läinud.”

Kuigi püsime juba seitsmendat mängu kaotuseta ja tulemused on head, on staadionil pärast mängu algusaja keskpäevale nihutamist inimesi vähemaks jäänud.

„Fännidele, kes täna kohale tulid, suur aitäh!” sõnas Taan. „Kaks kodumängu on jäänud, tulge ikka kohale!”

Järgmine mäng tuleb kahe nädala pärast ja siis võtame vastu endale juba liigavõidu kindlustanud Tallinna JK Legioni.

Protokoll
Pildid