Tänase mängu järel võisid meie mehed laulda, et ei tuisku ega tormi ei karda meie rind, sest 2:1 võit võõrsil Vändra Vapruse üle võeti rahetormis. Meie esindusmeeskonnale oli see neljas järjestikune võit, varem pole sellist seeriat suudetud teha.

Peatreener Jaanus Vislapuu sõnul oli mäng oli esimesel poolajal üsna võrdne ja võitlus käis peaasjalikult keskväljal. Mingeid väga häid võimalusi kummalgi poolel ei olnud, enne kui Vändra kaitsja palli õnnetult käega oma väravavahile tagasi mängis ja kohtunik penaltipunktile näitas. 11 meetri karistuslöögi realiseeris Sander Taan, kellele see oli tänavu juba üheksas täpne penalti. Mängitud oli 24 minutit.

Vändra oli tagant ülesehitamisega hädas, mitu korda jäi värav tühjaks ja meie mehed said ligi 40 meetrilt proovida, aga korra jõudis väravavaht siiski napilt jaole ja teine kord läks pall paarkümmend sentimeetrit väravast mööda.

Vastaste mängus oli tunda närvilisust. 37. minutil saime nurgalöögi ja Andrei Tjunin pani selle otse eestpostist sisse. „Ei saagi aru, kuidas nii juhtus, aga värav oli tõsiasi,” sõnas Vislapuu.

Enne poolaja lõppu pääses Tjunin vasakult äärelt tulnud heast söödust väravavahiga veel üks-ühele, aga skoor jäi muutumatuks.

Teisel poolajal mängisime kaitsest lähtuvalt ja Vändra omas initsiatiivi. „Nad mängisid keskväljal päris hästi ja tekitasid mitmeid poolvõimalusi, aga mitte midagi väga ohtlikku ei juhtunud. Hoopis meil oli hea võimalus kontratega nõelata ja saime kolm-neli korda ka väravavahiga üks-ühele, aga rahetormist ja vihmast läbivettinud staadionil ei õnnestunudki meil neid olukordi realiseerida. Korra jäi pall lompi kinni ja tiirles väravajoonel, kuni vastane selle klaarida jõudis,” rääkis Vislapuu.

Vändra surve kandis tasapisi vilja ja kümmekond minutit enne lõppu tegime neile umbes 20 meetri kaugusel oma väravast vea. Ander Paabut realiseeris karistuslöögi külma närviga otse vasakusse alumisse nurka – kuna väljak oli libe, lipsas pall meie väravavahil Tommy Toomingal käte alt läbi.

„Lõpus oli pinge õhus ja Vändra surus täiega, aga hoidsime oma kolmest punktist hammastega kinni,” tõmbas Vislapuu mängule joone alla. „Suur tänu Vändrale ägeda hooaja eest. Nendega olid meil kõige tasavägisemad ja põnevamad mängud.”

Esiliiga B-s kindlustasime oma kuuendat kohta ja Vaprusest oleme nüüd üheksa punkti ees. Järgmisel laupäeval mängime kodus Pärnu JK-ga.

Vändras tervitas meid mängu ajal rahetorm.

Protokoll