See, millest üle tosina aasta unistatud, sai lõpuks tõeks – eile õhtul avasime Võrus Kreutzwaldi kooli kõrval oma täismõõtmetes kunstmuruväljaku, esimene sellise Võrumaal.

„Järjekordne hea ja vajalik objekt Eesti lastesõbralikumas linnas sai valmis. Suur kummardus Jaanus Vislapuule pühendunud töö ja tohutu vastutuse võtmise eest,” ütles linnapea Anti Allas.

Linnapeale langes osaks ka au uuel väljakul esimene pall ametlikult väravasse kõmmutada. Mitmesaja silmapaari ees sai ta sellega hästi hakkama – siseküljega parema posti kõrvale.

Linnavalitsus tunnustas meie klubi juhti aunimetusega „Visla hing 1”. „Nali naljaks, sisu on siiski südamest ja päris. Tõelise tegija nimetus!” lausus Allas.

Number üks tiitlis vihjab sellele, et võib tulla jätkuosa(sid). Mine tea, ehk katabki vastset väljakut mõne aja pärast täispuhutav kilehall. Enne seda on vaja veel tribüüni, soojakuid jpm.

Üleaedsed Võru spordikeskusest tõid meile kingiks suure oranži pushpalli. Spordikeskuse juhataja Maidu Laht soovis klubil üha kõrgemale pürgida, sest see tooks nendegi õuele aina kõrgema tasemega jalgpallilahinguid.

Pärast pidulikku osa sai suurelt ekraanilt vaadata UEFA superkarikafinaali Atlético Madridi ja Real Madridi vahel.

Kui eile oli pidu, siis täna teeme tööd edasi. Õhtupoolikul on uuel väljakul esimesed trennid ning peagi kolitakse sinna ka kõik meie noortemeeskondade ja duubli mängud. Esindusmeeskond peab kodumänge endiselt Võru spordikeskuse päris muruga väljakul.

Kunstmuruväljak läks maksma ligi 515 000 eurot (ilma käibemaksuta). Võru linn andis sellest 160 000 eurot ja Eesti Jalgpalli Liit 100 000 eurot, ülejäänu on meie klubi oma panus.

Linnavalitsus tunnustas Jaanus Vislapuud väljaku rajamise eestvedamise eest aunimetusega „Visla hing 1”.

Pildid