Oma hooaja esimeses nädalasiseses mängus madistas esindusmeeskond täna pealinnas Esiliiga B liidri Tallinna Legioniga. Pallilahing lõppes 0:3 kaotusega.

Mängust jäi vigastuste ja tööloleku tõttu kõrvale mitu põhimeest ning nendeta tugeva vastase vastu imet korda saata ei suudetud. Läksime mängima madalalt ja püüdsime võimalikult kaua taga nulli hoida, aga kahjuks tuli juba 17. minutil pall esimest korda väravast välja korjata.

„Nende mängija võttis väga selgelt palli käega omaks ja lükkas ette ründajale, kes umbes 20 meetrilt ära lõi. Väljakukohtunik ega äärekohtunik seda ei näinud, kuigi tegu oli selge käega mänguga,” kirjeldas treener Jaanus Vislapuu avaväravat.

Legion oli meist igas elemendis üle ja kui vahel palli võitsimegi, siis kaotasime selle enamasti kohe jälle ära. „Söödud ei olnud piisavalt täpsed ja mängijad ei jõudnud kaitsest kiirrünnakutesse minna. Paaril korral tekkis esimesel poolajal meil kontrast võimalus värav lüüa, aga ikka jäi midagi puudu,” lausus Vislapuu.

55. minutil löödi meile viie meetri kasti tagant nurgast tulnud tsenderduse järel teine värav. „Seal oleks ilmselt väravavaht pidanud ise ära võtma selle palli,” tõdes Vislapuu.

Kümmekond minutit hiljem andis kohtunik Legionile kerge penalti. „Isegi vastased ise ütlesid pärast mängu, et mingit penaltit ei olnud,” sõnas Vislapuu.

Õnneks saatis Marek Šatov palli posti äärest mööda.

Jätkasime madalalt ja ootasime ikka oma vasturünnakuvõimalusi. 79. minutil, kui meeskond oli kõrgemale tõusnud, tuli Legion kontraga kiirelt üle, väravavaht Erik Kesa eksis väljatulekuga ja tõmbas vastase karistusala joonel maha. Kohtunik näitas jälle penaltit, mille mullu veel meistriliigas mänginud Denis Vnukov ka realiseeris.

Päris mängu lõpus oli meil vastase värava all veel üks poolik võimalus, aga edurivi jäi kahjuks ikkagi juba kolmandat mängu järjest kuivale.

„Vastasvõistkond oli siiamaani nähtutest selgelt parim ja ilmselt poleks neil probleemi ka Premium liiga tagumistega mängida,” ütles Vislapuu. „Edu Legionile hooajaks, aga loodame neilt kodus ikka mõne punkti kätte saada.”

Väikse hingetõmbepausi järel ootab mehi juba pühapäeval võõrsil mäng Paide Linnameeskonna U21-ga.

Mängu protokoll