Esindusmeeskond tegi tänases Esiliiga B mängus Vändras sealse Vaprusega 2:2 viigi, seejuures tuldi viimase tosina minutiga välja 0:2 kaotusseisust.

„Kahju, et kolme punkti kätte ei saanud, aga 0:2 pealt viiki tulla pole ka paha. Väga positiivne oli jälle see, et meekond tahtis ja pingutas ka raskes olukorras lõpuni, kõik andsid endast maksimumi. Hea tiimitunne tõi esimese võõrsilpunkti ja usun, et punkte tuleb meeste sellise suhtumisega veel,” ütles meeskonna peatreener Jaanus Vislapuu.

Võrreldes eelmise kohtumisega alustasime täna veidi madalama asetusega. Plaan toimis ja kohe mängu alguses avanes meie meestel mitu päris head võimalust. Kahjuks jäädi aga 13. minutil hoopis kaotusseisu, kui väljakuperemehed 11 meetri karistuslöögist skoori avasid.

Vislapuu sõnul andis kohtunik vastastele penalti ebaõiglaselt. „Arsen Katšmazov ei teinud absoluutselt mitte midagi valesti. Ta tegi parima otsuse ja mängis täiesti õigesti ning reeglitepäraselt palli, kuid kohtunik otsustas anda vea. See muutis mängu käiku,” lisas ta.

Kaotusseisu jäänult olime sunnitud liine kõrgemale tõstma. Teiseks poolajaks tõime platsile kolm värsket meest, valdasime palli ja lõime mitmeid ohtlikke võimalusi, kuid ikka jäi i-le värava näol täpp panemata.

63. minutil kasutas vastaste ründaja ära meie keskkaitsja Vladislav Gussevi ja väravavaht Erik Kesa kommunikatsiooniprobleemi, lõikas tagasisöödu vahelt, pääses Kesaga üks-üks-olukorda ja lõi võõrustajad 2:0 juhtima.

Hakkasime seepeale rohkem suruma ja võimalused muutusid järjest ohtlikumaks, kuid ka kaitse jäi hõredamaks, kuna olime suurte jõududega rünnakul. Esialgu surve tulemust ei toonud, sest löögid läksid napilt vastase väravast mööda või langesid Vändra väravavahi saagiks.

Lõpuks osutus päästeingliks Sergei Starovoitov, kelle 79. ja 85. minuti väravad meile viigi tagasid. „Suurepärane töö ees nii palliga kui ka ilma pallita kandis vilja,” kiitis Vislapuu kogenud mängumeest.

Mängu lõpus oli meil võimalus ka võiduvärav lüüa, kuid kahjuks oli vastaste väravavaht tasemel.

Kahe vooru järel oleme liigatabelis kolmandal kohal ning järgmise mängu peame tuleval laupäeval Tartus Tammeka U21-ga.

Mõlemad väravad lõi täna Sergei Starovoitov, kellest sai ühtlasi vanim mängija (vanus 36 aastat ja 228 päeva), kes meie esindusmeeskonna eest liigamängudes skoorinud.

Mängu protokoll