Debüüt Esiliiga B-s kujunes võidukaks – eile õhtul Tartus peetud kodumängus alistasid meie mehed Pärnu JK 2:0.

„Äärmiselt positiivne,” sõnas peatreener Jaanus Vislapuu. „Positiivne oli juba see, et mäng üldse toimuda sai. Väljak oli tegelikult üsna kehvas seisus, aga kõvasti parem, kui need väljakud, kus oleme trenni teinud.”

Sepa staadionil peetud kohtumises läks mäng miinuskraadidele vaatamata Eesti Vabariigi juubeliaastale kohaselt kohe sajaga käima. „Läksime kohe julgelt peale ja päris alguses avanes ka hea võimalus, samas jäi ka vastasele palju ruumi ja nemadki oleks võinud meid kohe alguses ära karistada. Üldiselt oli selline suhteliselt lahtine mäng ja usun, et pakkus silmailu ka pealtvaatajatele,” ütles Vislapuu.

Võru FC Heliose meeskond on mänguks valmis.

Avapoolajal oli võimalusi mõlemal meeskonnal, meil parim ehk 22. minutil, kui Sander Taan karistuslöögi trahvikasti tsenderdas ja meie kapten Vladislav Gussev löögile pääses, kuid pall läks meetri jagu väravast mööda. Minut enne poolaja lõppu õnnestus meil siiski juhtima minna, sest vastaste väravavaht võttis trahvikastis Raul Rebase veaga maha ning Taan realiseeris kindlalt penalti.

Kohe teise poolaja alguses, 48. minutil, lõi Aleksandr Pruttšenko Taani tsenderduse järel väravaesisest saginast 2:0. Edaspidi ründasid rohkem pärnakad, meid päästis mitmel korral väravavaht Erik Kesa. „Teine poolaeg oli raske. Vastane surus, oli tehniliselt kergelt parem, aga suutsime halvima ära hoida,” lausus Vislapuu.

81. minutil võinuks teiseks poolajaks vahetusest sekkunud Andrei Tjunin pinge maha võtta ja mängu saatuse meie kasuks ära otsustada, aga tema ristnurga suunas tõstetud pall tabas latti. Kümmekond sekundit hiljem ei jõudnud sihile ka Pruttšenko käärlöök.

Viis minutit enne lõppu teenisid penalti vastased, kuid nende kapten Jevgeni Novikov lõi palli üle värava.

„Püüdsime ära kasutada väljaku pisut kehva olukorda ja mitte lasta Pärnul väga söötu lükata, aga nende keskväli oli kõrgest klassist ja leidis tihti käigud meie pressingu alt välja. Natuke jäi kaitsetöö meil individuaalseks, oleks võinud vähe kompaktsemalt ja korraga pressi teha, aga see on hea koht, millest õppida,” võttis Vislapuu mängu kokku. „Väravad tulid magusatel momentidel poolaja lõpus ja kohe teise alguses. Teisel poolajal oli meil natuke õnne ka, et vastased paari üks-ühele olukorda ära ei löönud ja kõige tipuks ka penalti raiskasid.”

Kokkuvõttes jäi peatreener meestega rahule. „Nagu ma vaheajal neile ütlesin, siis vastane võib olla kohati natuke parem, aga meie tahame seda võitu rohkem. Ja nii oligi. Isegi kui meil kõik ei sujunud päris nii, nagu tahtsime, siis mehed pingutasid igas olukorras lõpuni. Suurepärane meeskonnatunne ja võitlusvaim aitasid meil need kolm punkti koju jätta!” ütles ta.

Pealtvaatajaid oli ligi kümnele külmakraadile vaatamata 105. „Pealtvaatajaid oli väga korralikult. Suutisime Võrust ka bussitäie rahvast tuua ja väga äge, saime mängida nagu oma inimeste ees. Tänan kõiki mängijaid, kohale tulnud pealtvaatajaid ja loomulikult meie toetajaid!” ütles Vislapuu.

Järgmise mängu peame eeloleval pühapäeval võõrsil Vändra Vaprusega.

Mängu protokoll
Pildid