Tallinnas EJLi sisehallis peetud taliturniiri mängus võttis meie esindusmeeskond 3:1 võidu Paide Linnameeskond U21 üle. „See mäng näitas hästi, et kui saame mängida korraliku koosseisuga, siis on kõik võimalik. Kolm-neli käiku jäi veel varukski,” ütles meeskonna treener Jaanus Vislapuu.

Proovisime seekord hoopis teistsugust taktikat ja see tõi avapoolajal ka edu. Kohe algusest peale olid mehed motiveeritud ning vastase värav all loodi mitu ohtlikku olukorda. 16. minutil teenis Tarvi Suvi penalti, mille realiseeris Sander Taan. Häid olukordi oli veel, aga teist väravat tuli oodata poolaja lõpuni – 44. minutil lõi Aleksandr Pruttšenko ilusa kokkumängu ja oma hea individuaalse soorituse tulemusena kastist 2:0.

Vislapuu sõnul oli tal kogu poolaja vältel suhteliselt kindel tunne. „Meeskond mängis mõnedele pisivigadele vaatamata üsna hästi kokku. Püüdsime omad asjad nii ära teha, nagu kokku lepitud,” sõnas ta.

Teisel poolajal tõi Paide sisse oluliselt tugevama koosseisu ja kohe poolaja algul löödi meile ka värav, seejärel mäng tasakaalustus taas. Korduvalt oli ohtlik Paide leegionär Samson Iyede, kes näitas head kiirust ja tehnikat. Samal äärel tegi meilt oma esimese täismängu meeskonna värske täiendus Arlet Raha, kes kolmandast liigast (mängis mullu TÜ Faunas) esiliigasse tulnuna väga positiivse mulje jättis.

Poolaja keskel võtsid vastased veaga maha keskväljal võimsa mängu teinud Raul Rebase ning Paide mängija sai punase kaardi. Meie karistuslöök kuigi ohtlik ei olnud, kuid arvulises ülekaalus saadi mäng oma kontrolli all ja neid palle, mis napilt Paide väravast või värava eest mööd jooksid, oli omajagu. 75. minutil lõpetas Eduard Desjatski kauni kombinatsiooni võimsa löögiga lati alla – 3:1. Paar võimalust oli veel, aga seis rohkem ei muutunud.

Taliturniiril on meil ees veel mäng 18. veebruaril Viimsi JK-ga, liigahooaeg algab 24. veebruaril.

Meeskonna komplekteerimine hakkab Vislapuu sõnul lõpusirgele jõudma, ent ilmselt on vaja paar täiendust veel tuua, sest ees seisab pikk hooaeg. „Töötame viimased turniiri alguseni jäänud nädalad hea hooaja nimel edasi!” lisas ta.

Koosseis: Erik Kesa (46. Hugo-Leon Leies), Ragnar Rebane, Arsen Katšmazov (72. Kert Joakit), Vladislav Gussev, Arlet Raha, Reijo Künnapuu (46. Andrei Tjunin), Eduard Desjatski, Raul Rebane, Aleksandr Pruttšenko (80. Madis Arumäe), Sander Taan (46. Vladislav Vallades), Tarvi Suvi (46. Kait Hinn).