Oktoobris olid meie noortevõistkondadest parimas hoos B1-klassi poisid, kes võitsid kõik kolm oma II liiga mängu. Võidu sai tabelisse ka C2-klassi meeskond omaealiste esiliigas.

B1-klassi poiste 4:1 võidumängus võõrsil Jõhvi spordikooliga lõid väravad Karel Räppo, Kristo-Davo Kons, Eduard Desjatski ja Sten Org. Kohtla-Järve JK Järvest saadi võõrsil jagu 5:1, kaks väravat lõi Räppo, ühe Kons, Erik Roosik ja Sören Veiolainen. JK Loo võideti võõrsil 1:2 kaotatud poolaja järel lõpuks 5:3. Desjatski tegi hat-tricki, ühe värava lõid Org ja Kons.

C2-klassi esiliigas pidasid meie poisid neli tasavägist kohtumist ning saavutasid oma vanuseklassi Eesti kaheksa tugevama meeskonna turniiril teise võidu, kui alistasid 2. oktoobril Väimelas Kohtla-Järve JK Järve 5:4.

Helios alustas seda mängu hästi ning läks 16. minutiks Henry Kääriku, Sebastian Johansoni ja ja Aimar Vendelini väravatest 3:0 juhtima. Kümme minutit hiljem lõi Ronan Pähn juba 4:0, aga Kohtla-Järve ei andnud alla ning lõi kaks väravat tagasi, teise neist just enne vaheajale minekut.

Treeneri Jaanus Vislapuu sõnul oli mäng alguses täiesti normaalne ja rahulik, kahjuks kadus poistel suures eduseisus keskendumine.

Kohe teise poolaja alguses viis Pähn Heliose 5:2 ette, aga 53. minutil lõid vastased 5:3. „Jäime jälle natuke passivseks ja sellisel tasemel ei tohi grammigi järele anda. Vastased mängisid järjest agressiivsemalt ja jäime surve alla, kaitse ebaõnnestumisest löödigi meile värav,” ütles Vislapuu.

Seejärel algas osa mängust, mida Vislapuu sõnul on raske mõista. „Mõne aja pärast andis kohtunik vile ja täiesti eikuskilt tõusis järsku punane kaart, mis tähendas, et olime 15 minutit enne mängu lõppu täiesti õigustamatult vähemusse jäänud, lisaks vastastele penalti, mille nad realiseerisid. Olukorras, kus meie kaitsja [Robin Varusk] jõudis selgelt enne pallini ja lõi selle ära ning vastane jooksis talle jalgadesse, ei ole selline otsus lihtsalt võimalik,” ütles ta.

Kohtumise lõpus lasi kohtunik mängu käest ja paar minutit enne lõpuvilet jäid ka külalised kümnekesi. Vislapuu sõnul lendas kaarte mõlemale poolele nagu sügisesi lehti. „Kui poleks olnud seda ebaõiglast otsust, poleks ka mängu lõpp selliseks kujunenud. Poisid võitlesid väga visalt lõpuni ja andsid endast maksimumi ning meil õnnestus võit imekombel päästa,” lisas ta.

Ehkki järgmises mängus puudus kaartide tõttu mitu olulist mängijat, tehti Tallinna JK Legioniga võõrsil tubli 1:1 viik. Järgnes kaks kaotust, mõlemad võõrsil: TJK Legion Narvale jäädi ala 2:3 ja FC Elvale 2:4.

D1-klassis võitsid meie poisid oktoobris Põlva FC Lootost 2:0, viigistasid Valga FC Warrioriga 0:0 jaTartu FC Heliosega 1:1 ning kaotasid sama klubi kollasele meeskonnale 1:2.

D2-klassi poisid alistasid FC Otepää 2:0, viigistasid FC Elvaga 3:3 ning said 2:3 lüüa nii Tartu FC Helioselt kui ka Tõrva JK-lt.

E-klassis sai liigahooaeg läbi. E1-klassi meeskond kaotas Põlva FC Lootosele 3:8 ja viigistas Tartu JK Tammekaga 3:3. E2-klassi poisid alistasid oma viimses mängus Valga FC Warriori 8:1.