Noorte tänavune välishooaeg on selja taha jäänud ning treener Jaanus Vislapuu sõnul võib sellele kokkuvõtteks hindeks „hea” panna.

E1-klassi (2002. a ja hiljem sünd) meeskond võitis Eesti esivõistlustel oma grupis veenvalt kõik kuus võõrsil peetud mängu (väravate vahe 21:8). Kuna kodumängudes kasutati rohkem nooremaid poisse ja uusi tulijaid, saadi kodus kirja üks võit, üks viik ja neli kaotust.

Selle vanuseklassi parimaks tulemuseks sel hooajal ja miks mitte ka kogu klubi kaheaastase tegutsemisaja jooksul on turniirivõit Lootosspringil, kus alistati ka kaks Läti klubi ning tugev Venemaa DFK Parus.

F-klassi (2004. a ja hiljem sünd) poiste eesmärgiks oli uueks hooajaks kogemusi koguda ning üldse aru saada, et kuidas mäng suurel väljakul käib. „Tulemused olid ootuspärased, kuigi mõnes mängus üllatati ka väga positiivselt,” ütles Vislapuu.

Oma parima mängu tegid poisid Tartus Santose duubli vastu, kui võideti 3:1. Lisaks võideti korra Elvat ja Põlva Lootose II meeskonda, tubli mäng tehti ka kodus Tõrva Warriori vastu, kui saadi kätte võidumaiguline 1:1 viik. „Ainus sats, kellele kuidagi vastu ei saadud, oli Põlva Lootos I, kellele kaotati mõlemad mängud. Samas neid ei võitnud liigas terve hooaja jooksul keegi,” sõnas Vislapuu.

Kuna F-klassis mängisid enamikus 2005. aasta poisid, on treeneri sõnul mõistetav, et aasta vanemate ja füüsiliselt tugevamate vastastega mängides oli neil raske, kuid tulevikule mõeldes tuli see kogemus kindlasti kasuks. „Järgmisel aastal sihime kindlasti juba paremat tulemust,” lisas Vislapuu.

Läinud nädalavahetusel osalesid poisid Harju Cupil, kus võideti kaks korda FC Levadiat, viigistati Harju JK Tabasalu ja FC Tiigritega ning vannuti alla Harju JK Laagrile, hilisemale turniiri võitjale FC Infonetile ja Tallinna Kalevile. Kümne võistkonna seas andis see seitsmenda koha. „Tuleb endale aru anda, et turniiri tase oli hoopis midagi muud, kui Lõuna-Eestis. Mängiti ikkagi omavanuste Eesti tippmeeskondade vastu,” ütles Vislapuu.

Järgmisel aastal plaanime Eesti noorte esivõistlustel osaleda juba kolme-nelja võistkonnaga ning eesmärgiks mängida mõtestatud ja ründavat jalgpalli. „Kindlasti saavad oma võimaluse järjest nooremad ja uued liitujad, sest poisse on palju ja kõik põlevad soovist jalgpalli mängida,” lisas Vislapuu.