Esiliiga B tänases kodumängus saime vaatamata hõredale koosseisule 2:0 jagu tabeli teisest Tartu Tammeka U21-st.

„Väga hea tunne, arvestades, mis koosseisuga täna mängisime – pool põhikoosseisu oli puudu. Kõigi meeste ees müts maha. Lõpp vajus veidi ära, aga kõva võitlus ja standardolukorrad said täna lõpuks määravaks,” sõnas meeskonna peatreener Jaanus Vislapuu.

Esimesel poolajal lõi värava Aleksandr Pruttšenko ja teisel Janek Siska. Mõlemad saatsid palli vastase puuri nurgalöögi järel viielt-kuuelt meetrilt, esimene mängu 20. ja teine 61. minutil. Mõned päris head võimalused olid meil veel, näiteks proovis Sander Taani löök kohe mängu alguses Tammeka värava põiklati tugevust.

„Arvestades tänast koosseisu üritasime kasutada võimalikult palju diagonaalpalle ette. Teades, et Tammeka armastab rünnata ja neil jääb liinide taha palju ruumi, proovisime täna rohkem pika palliga mängida. Lootsime, et diagonaalpallid ja standardolukorrad võiks meile edu tuua ja täna standardid tõidki,” ütles Vislapuu.

Külalised kontrollisid mängu ja pääsesid mitmel korral ohtlikult löögile, kuid ikka oli kas sihik paigast ära või jõudsid meie mehed löögi blokeerida.

Oma värava kaitsel tegutsesid meie mehed ennastsalgavalt ning taga õnnestuski nulli hoida.

Tammeka järelkasvust saime tänavu jagu mõlemas kodumängus. „See on jalgpallis päris tihti nii, et kodumängude atmosfäär, vaimne pool, ka sõitmine või mittesõitmine, kõik need pisiasjad loevad meeletult palju. Tammekaga on läinud nii, et nemad on meist [oma] kodus kõvasti üle olnud ja meie neist,” rääkis Vislapuu.

Liigas jätkame kuuendal kohal. Puhata palju aega pole, sest juba kolme päeva pärast mängime Vändras sealse Vaprusega, kes meist ühe koha ja kuue punkti võrra tagapool.

Pikalt vigastuspausilt tulnud Vladislav Vallades sai täna jälle raske vigastuse ja korrektiive teevad ka kollased kaardid, aga mitu tänast puudujat peaks uuesti rivis olema.

„Proovime võimalikult hea koosseisu kokku saada ja häälestada mehi maksimaalselt pingutama. Läheme iga mäng ikkagi endast parimat andma, sel hooajal on see päris paljudes mängudes õnnestunud. Järgmine mäng on selline põhimõtteline vastasseis, ehk seal õnnestub ka,” ütles Vislapuu.

Protokoll
Pildid