Esindusmeeskonna tänane liigamäng Kohtla-Järve JK Järvega pakkus närvikõdi lõpusekunditeni. Siis tõmbasid pikema kõrre vastased, lüües neljandal lisaminutil 2:1 võiduvärava.

„Mäng, mille pidime pärast vastaste väravavahi punast kaarti võitma. Võimalusi oli meil päris häid. Mängu lõpus jäi meestel natuke võib-olla keskendumisest vajaka, tahtsime väga võitu, aga lasksime hoopis iseendale ära lüüa. Selline mäng see jalgpall on,” ütles meie meeskonna peatreener Jaanus Vislapuu.

JK Järve on peale liiga liidri Tallinna Legioni teine meeskond, kellelt me tänavu veel punkte röövida pole suutnud, aga mingit aukartust tugeva vastase ees küll ei tuntud.

„Iga mäng hakkab null nullist, nagu tänanegi. Läheme iga mäng ikkagi punkte võtma, täna jäi see punkt loetud sekundite kaugusele,” lausus Vislapuu. „Eks me viimases mängus võõrsil üritame uuesti.”

Oma 100. liigamängu alustasime enda jaoks veidi tavapäratu 4-1-4-1 koosseisuga, kus ka kolm duubli mängijat. „Suvi, kõik mehed ei saa alati mängudel käia ja mängisime nende meestega, kes meil olid. Üldplaanis said kõik oma ülesannetega hästi hakkama,” kommenteeris Vislapuu.

Mäng oli algusest peale väga füüsiline, vastased tegid kohe väga palju vigu. Lõpuks näitas kohtunik Elar Tarkus JK Järve meestele korra punast ja neljal korral kollast kaarti, meie mängijate arvele kogunes kollaseid kaarte neli.

„Kui vastane mängib nii, siis peame ka ise agressiivsemad olema. Kohtunik kahjuks vilistas ebamääraselt, mingid vead jättis võtmata, mingid andis. Usun, et ta oleks paremini tegutseda saanud,” ütles Vislapuu.

Meie 100. liigamäng lõpes küll kaotusega, kuid publikule pakuti siiski korralik etendus.

Ohtlikke võimalusi oli esimesel poolajal mõlemal meeskonnal. Meie meestest õnnestus Vladislav Gussevil 25. minutil ka pall külaliste puuri saata, kuid enne seda tegi ta väravavahi vastu vea ja tabamust ei loetud. Veidi hiljem tõrjus Järve puurilukk Ragnar Rebase lähilöögi.

Minut enne poolaja lõppu lõikus palavasse suveõhtusse külm dušš – meie väravavaht Sergei Zadniprjanets eksis väljajooksuga ja JK Järve jaapanlasest võõrleegionär Jwa Youngdoo viis külalised juhtima. Tuleb märkida, et lisaks hooaja esimesel poolel veel Läti II liigas mänginud Youngdoole kuulus JK Järve algkoosseisu ka kaks brasiillast ning vahetusest sekkus hiljem kolmaski.

Teist poolaega alustasime isukalt. 52. minutil andis Andrei Tjunin vasakult äärelt karistuslöögi ja Gussev suunas palli peaga väravale. Arsen Katšmazov läks vastase väravavahiga õhuvõitlusse, pall üle värava. Seejärel äsas Järve puurivaht Katšmazovile rusikaga ja teenis selle eest punase kaardi.

Arvulises ülekaalus saime mänguohjad kindlamalt enda kätte, ent vastanegi näitas hambaid – 59. minutil tõrjus Raul Rebane külaliste karistuslöögi järel palli peaga väravajoonelt, veidi hiljem pareeris ohtliku kauglöögi Zadniprjanets.

Kauaoodatud viigivärav tuli 71. minutil. Andres Verst lükkas karistuslöögi kavalalt müüri kõrvale ning Reijo Künnapuu löögist tulnud palli pudistas külaliste väravaht võrku.

Juba näis, et mäng rahuneb viigiks, aga lisaminutitel suutsid vastased veel ühe positsioonirünnaku korraldada ja selle ka täpse löögiga lõpetada. Loetud sekundid hiljem kõlas juba ka lõpuvile.

Publikut oli staadionil 210 inimest. Suur tänu kõigile, kes meid toetama tulid! Näeme järgmisel kodumängul, mis on 17. augustil Vändra Vaprusega.

Enne seda seisab meie meestel tuleva nädala pühapäeval ees mäng võõrsil FC Flora U19 meeskonnaga, kellest mõne nädala eest kodus hõlpsalt jagu saadi, aga see ei tähenda, et Tallinnas kerget jalutuskäiku oodata oleks.

Mängu protokoll
Pildid