Meie duubelmeeskond alistas täna Väimelas peetud üleminekumängus Anija JK 6:0 (2:0) ning tõuseb järgmiseks aastaks III liigasse.

Kui kesknädalal olime Kehras IV liiga põhja-idapiirkonnas kolmandaks tulnud Anija meeskonnale 0:1 kaotanud, siis korduskohtumises panime oma paremuse kindlalt maksma.

Esimest väravat tuli oodata siiski 30. mänguminutini. Siis andis Andrei Kiš keskringist hea söödu paremale äärele Kert Joakitile ning viimane lõpetas läbimurde täpse löögiga. Neli minutit hiljem murdis paremalt äärelt läbi Eduard Desjatski, lõi trahvikasti joonelt vasaku jalaga peale ning külaliste puurivahi sõrmede vahelt lupsas pall väravasse. Meie mehed juhtisid ning olid nüüd ka kahe mängu kokkuvõttes eduseisus.

Paar poolikut võimalust oli esimesel poolajal ka peamiselt vaid pikka palli mänginud Anija meestel, kuid midagi eriti ohtliku nad korda saata ei suutnud.

Lõplikult pandi kõik paika teise poolaja esimese kolme minutiga. Juba esimese Heliose rünnaku lõpetas Joakiti täpne löök, mis otsekui aegluubis Anija väravavahile püüdmatult vastaste väravasse veeres. Mõni minut hiljem sai Siim Lepp jooksu peale hea söödu, nügis külaliste kaitsja kehaga ära ja lõi kümmekonnalt meetrilt 4:0.

Sellega oli pinge maas, ent jätkati isukalt ning 62. minutil sai Joakit oma nimele hooaja kolmanda hat-tricki. Punkti said panna vahetusmehed ning lõppskoori vormistaski 86. minutil neist ühe, Jaagup Abeli pealöök. Värava lõi veel ka Sten Org, aga kohtunik fikseeris selles olukorras suluseisu. Palju ei jäänud väravalöömisest puudu ka 44aastasel Valeri Kuraginil, kes Anija väravavahi juba üle mängis, kuid siis palli tühja väravasse lükata ei suutnud.

Duubli hooaeg oli igati edukas. Nädal tagasi lõppenud IV liiga lõunapiirkonna turniiril saavutati kolmas koht, 16 mängust võideti 11, viigistati üks ja kaotati neli, ise löödi 51 ja omale lubati lüüa 23 väravat. Eraldi märkimist väärib fakt, et hooaja jooksul võideti kõik koduväljakul Väimelas peetud mängud.


Võru FC Heliose duubelmeeskond.