Kindel 5:0 võit senise liidri Jõgeva SK Noorus-96 üle tõstis meie esindusmeeskonna II liiga ida-põhjapiirkonnas teiseks. Juhtkohale asunud Tallinna Legionile kaotame vaid punktiga.

„Mängisime oma mängu ja vahe eelnevate mängudega oli see, et suutsime rünnakuid edukalt lõpetada. Kuigi luhtasime siiski mitu sajaprotsendilist võimalust, oli realiseerimine täna võrreldes eelmiste mängudega heal tasemel,” kommenteeris peatreener Jaanus Vislapuu. „Lisaks ei tohi mainimata jätta, et saime mängida oma parimas võimalikus koosseisus ja ka vahetused tõid mängu teravust veel juurde.”

Meeskond alustas tänast kodumängu 4-3-3 asetusega ning hakkas kohe vaikselt suruma. „Tegime taktikaliselt mõned muudatused, mis seekord ennast õigustasid. Mehed olid esimesest minutist väga keskendunud ja suutsime kohe vastased surve alla panna,” ütles Vislapuu.

Skoori avas 12. minutil Kait Hinnilt värava ette hea söödu saanud Kristo Perli ning mängu 31. minutil lõi ta teisegi värava.

Teise poolaja alguses pidi vigastada saanud Perli küll platsilt lahkuma, aga väljakuperemehed lustisid edasi – 53. minutil tsenderdas Reijo Künnapuu palli tahaposti otse Hinni pea peale ja juhtisime 3:0. Suures eduseisus lasti jalg väheke sirgu ning mänguruumi said vastasedki, kuid peale nurgalöökide Jõgeva mehed midagi ohtlikku korda saata ei suutnud.

Helios hoidis vahetustega tempo kõrgel ning jätkas jõudemonstratsiooni, lüües mängu lõpus veel kaks väravat. 86. minutil puges Raul Rebane meisterlikult mitmest vastasmängijast mööda trahvikasti ja lõi kuuelt-seitsmelt meetrilt 4:0 ning vahetult enne lõpuvilet põrutas Kert Joakit viimase naela külaliste kirstu.

Tabeli tipp on II liiga ida-põhjatsoonis väga tihe, esiviisik mahub kahe punkti sisse. „Kui saame ka edaspidi mängida oma parimas koosseisus, ei ole põhjust karta ühtegi vastast,” lausus Vislapuu.

Publikut oli Võru spordikeskuse staadionil taas üle saja inimese. Vislapuu tänas kõiki toetajaid ja fänne, kes olid mängule tulnud. „Loodan edaspidi näha mängudel veel rohkem inimesi,” sõnas ta. „Paneme täiega ja näitame, et Võru on karukoobas, kust ükski vastane ei lahku punktidega!”

Järgmise vooru mängu peame tuleva nädala pühapäeval Tartus sealse FC Merkuuriga.


Kait Hinn (palliga) ja Kristo Perli lõid viiest väravast kahe peale kokku kolm.