Alistasime täna hooaja esimeses kodumängus Tallinna JK Piraaja 2:0 (0:0) ja tõusime II liiga ida-põhjapiirkonnas esikohale. Mõlemad väravad vesisel platsil lõi Kristo Perli.

Kui mängueelsel päeval oli Võru spordikeskuse muru päris heas korras, siis hommikupoolikul sadanud vihma järel lirtsus platsil kõikjal vesi, mis mängule oma pitseri vajutas – mehed libisesid ja kukkusid korduvalt päris süütudes olukordades ja kohati ka päris koomiliselt.

Kodupubliku pettumuseks alustas veidi aktiivsemalt Piraaja, aga peagi haarasime ise mänguohjad. „Mäng algas luuravalt, püüdsime aimu saada, kuidas nad [vastased] mängivad. Seejärel saime ise ilusti mängu sisse ja suutsime palliga domineerida,” ütles peatreener Jaanus Vislapuu.

Keskväljal tegid head tööd Siim Salandu ja Sören Veiolainen ning äärtel õnnestus korduvalt üsna hästi pall omaks saada ja ohtlike söötudega esialgu veel poolikuks jäänud võimalusi tekitada. Poolaja lõpus oli meil mitu supervõimalust, aga kahjuks läksid löögid napilt mööda või Piraaja väravavahi kätte.

Pärast vaheaega jätkas mängu paremini kodumeeskond, ent esimesi väga häid väravavõimalusi tuli oodata poolaja keskpaigani. Hambaid näitas Piraajagi, aga Tommy Tooming töötas väravas eksimatult.

Viimane pooltund kuulus meile. 63. minutil tabas veidi varem vahetusest platsile tulnud Jürgen Kolk latti, jäädes enne seda ka napilt suluseisu. Viis minutit hiljem oli taas Kolk trahvikastis aktsioonis, vastased mängisid käega ning pärast väikest äärekohtunikuga arupidamist andis mängu peakohtunik Jaanus Allas meile penalti. Seda läks lööma sel hooajal ühe 11 meetri karistuslöögi juba realiseerinud Andre Ojala, aga põrutas ta palli üle värava.

Surve jätkus ja veerand tundi enne lõppu lõi Kait Hinn vaid napilt üle lati. 82. minutil niitis vastaste väravavaht Madis Eskusson Hinni karistusalas jalust. Seekord läks penaltit lööma Kristo Perli ning saatis palli kindlalt paremasse väravanurka, seisuks 1:0.

Teiseks poolajaks platsile tulnud Perlil oli mängu lõpus veel mitu head võimalust, kuid need luhtusid. Alles üleminutitel, kui Kolk järjekordselt head kiirust näitas ja paremalt äärelt läbi murdes palli värava alla tsenderdas, jõudis Perli teist korda sihile ja tegi lõppseisuks 2:0.

„Teisel poolajal suutsime vahetustega mängu teravust juurde tuua ja tekitasime juba väga palju häid võimalusi. Kahjuks oli jälle realiseerimine see, mis soovida jättis. Mänguplaanist peeti siiski üsna hästi kinni ja domineerisime teist poolaega täielikult,” võttis Vislapuu mängu kokku. „Usun, et pakkusime publikule platsi seisukorrale vaatamata hulgaliselt mänguilu ja ka lõpresultaat oli väga positiivne!”

Mängu oli vaatamas 140 inimest, mis on meie esindusmeeskonna liigamängude rekord. „Tänan kõiki koerailmale vaatamata kohale tulnuid ja ootan järgmisele kodumängule juba poole rohkem toetajaid!” lausus Vislapuu. „Teeme igast kodumängust suure ja rõõmsa jalgpallipeo!”

Järgmises voorus on meie vastane tuleva nädala pühapäeval Tartus FC Santose duubel.


Kristo Perli (nr 7) saadab palli teist korda Piraaja puuri.