Taliturniiri esimeses mängus tuli esindusmeeskonnal täna JK Tabasalule 2:5 (0:0) alla vanduda. Tallinnas EJLi jalgpallihallis peetud mängus lõid meie väravad Ragnar Rebane ja Andre Väin.

Kuna saalihooaeg on veel täies hoos, olid põhimeestest paljud puudu ning kui arvestada, et kaitseväes aega teeniv väravavaht Mihkel Liping on alates mullu suvest mängupraktikata ja platsil käis viis meie U17 meeskonna poissi, pole tulemus kuigi üllatav.

„Mäng läks täpselt nii, nagu ette aimasin ja eeldasin. Ehk isegi veidi paremini, kuna esimesel poolajal ei löödud väravaid,” ütles peatreener Jaanus Vislapuu.

Esimesel poolajal oligi eesmärgiks harjutada kaitsetööd omal poolel, lühikese sööduga tagant rünnakute alustamist ja võimalusel kontrarünnakutega lõpetamist. Viimane jäi kesiseks.

Raskeks läks teisel poolajal, kui vahetusest sekkusid nooremad mängijad. „Vastane sai initsiatiivi, mingites kohtades jäime nii võimsuselt kui ka mängulugemiselt vastastele alla ja nad said palju väravavõimalusi. Keskväli jäi meil kaitse poole pealt lahjaks ja mäng muutus väga lahtiseks,” rääkis Vislapuu. „Kolm väravat oleks saanud väravavaht väljatulekutega kindlasti ära hoida, aga kuna ta tuli otse sõjaväest nullpraktikaga, siis midagi ette ei heida.”

Tema sõnul ongi Taliturniiri mängud selleks, et jälle tunnetust saada ja erinevaid asju proovida. „Kokkuvõtteks võib öelda, et kõik läks loogilist rada pidi ja kuigi saime korraliku kaotuse, olen pigem positiivne, sest noored said mänguaega ja nägid esmakordselt, mis loom see esiliiga on. Teeme tööd edasi ja loodame märtsiks olla sammu võrra edasi astunud!” lisas Vislapuu.

Järgmise mängu Taliturniiril peavad meie mehed tuleval pühapäeval, siis on vastaseks Vändra JK Vaprus.

Taliturniiri mäng JK Tabasaluga peeti EJLi jalgpallihallis.

Koosseis: Mihkel Liping, Ragnar Rebane (71. Andre Väin), Arsen Katšmazov, Lauri Pilv, Karl Jörgen Lööper (64. Kermo Kägo), Vladislav Vallades, Žann Šmidt, Kert Joakit (57. Richard Lepp), Sören Veiolainen, Aimar Vendelin (57. Mairo Reinsaar), Eduard Desjatski.