Eesti noorteliigades mängis lõppenud hooajal seitse meie võistkonda ning nende tänavuste esitustega võib klubi tegevjuhi Jaanus Vislapuu sõnul üldjoontes rahule jääda.

„Tulemuste kallal saab alati natuke norida, need ei olnud päris need, mida ootasime. Eks oma jälje jättis ka see, et alates sügisringist hakkasime mängima oma uuel kunstmurul ja alguses oli see meile ikkagi nagu võõrsilväljak,” ütles ta.

Vislapuu sõnul on elu on näidanud, et murult kunstmurule kolides on esimene aasta keeruline ning efekti tootma ja tulemustes kajastuma hakkab seline üleminek pigem järgmisel aastal, siis kui mängijad on uue väljaku põrke ja kõige muuga harjunud.

„Pikas perspektiivis on kunstmuru ikkagi ülioluline. Kui sellega ära harjume ja seal trenni teha saame, siis mängijate tehnika kindlasti paraneb,” lausus ta.

Klubi juhi sõnul oli üldine mängupilt enamikus vanuseklassides korralik, suudeti palliga mängida ja ohtlikke olukordi tekitada. Suureks probleemiks oli väravavõimaluste realiseerimine. „Oleme püüdnud seda lahendada, aga ühest väga head lahendust ei ole, viimased võtmesöödud või löögioskus jätavad ikkagi veel natuke soovida,” lisas ta.

Teiseks kitsaskohaks on väravavahid. „Jälle hästi suur probleem kõigis vanustes. Meil pole väravavahtide treenerit, oleme püüdnud küll leida, kuid pole seni õnnestunud. Aga need on need probleemid, millega tegeleme, loodan, et järgmine aasta suudame selle inimese leida, kes hakkaks väravavahte treenima,” rääkis Vislapuu.

Vanemates vanuseklassides oli U17 eliitliiga II liigas kuuenda koha saanud võistkond ainuke, kellega tänavu päris rahule jääda ei saanud.

„Neilt ootasime ikkagi juba mingit tulemust. Kevadring oli hea ja murul kunstmuruvõistkondade vastu mängides suutsime teha häid tulemusi, aga kui ise kunstmurule kolisime, siis tulemused langesid,” sõnas Vislapuu.

U17 võistkonna treener Vjatšeslav Vassilenko lisas, et tallegi oli hooaja teine pool pettumus. „Lõpetad esimese ringi esinelikus, aga siis teises saad seitsme mänguga ainult neli punkti, masendav. Vastastega, kes kogu aeg kunstmurul trenni teevad ja mängivad, läks meil oma kunstmurul raskeks. Mängupilt iseenesest oli korralik ja kui kõik põhimehed kohal, mängisime päris head jalgpalli,” ütles ta.

Suur osa U17 poistest kahjuks jalgpalliga lõpetab. Need, kes jäävad, hakkavad tuleval aastal mängima esindusmeeskonna duublis III liigas.

U16 poisid kuulavad treenerite õpetussõnu.

Üle ootuste hea hooaja tegid oma vanuseklassi II liigas teiseks ja Eestis üldjärjestuses 12. kohale tulnud U16 poisid. 13 mängust kaotasid nad vaid kaks ja viigistasid ühe, kõik ülejäänud kohtumised võideti.

„Neilt me tulemust veel ei oodanudki. Põhirõhk oli sellel, kuidas panna nad mängima nii, et edukad oldaks järgmisel aastal,” ütles Vislapuu. „Väga korralik võistkond, kuigi mõned poisid mängivad talendi pealt ja trenni väga ei tee. Sooviks, et kõik ka treeningutel korralikult osaleks, siis oleks järgmisel aastal tõesti võimalik äkki ka U17 eliitliiga II liigas kõrgete kohtade jagamisse sekkuda.”

Ta lisas, et mõnda selle võistkonna poissi saab abiks võtta juba ka esindusmeeskonda, materjali jagub.

U14 meeskonnast kukkus juba hooaja eel osa poisse ära, aga mängupildis see isegi väga ei kajastunud. Küll oli vahepeal raskusi võistkonna kokkusaamisega ning oma vanuseklassi II liiga B-tasandil tuli lõpuks leppida eelviimase (ehk Eestis üldjärjetuses 29.) kohaga.

Vislapuu sõnul tuli selles vanuseklassis palju kaotusi just selle pärast, et ei olnud õiget väravavahti. Samuti oli puudujääke poiste vastutustundes ja meeskonnakaaslastesse suhtumises.

„Sellises üldises suhtumises, selles, et meeskonnakaaslastesse austusega suhtutaks, on meil kõigis vanuseklassides veel kõva tee minna. See on kõik elu osa, peame selle kallal töötama,” lisas ta.

Järgmisel aastal mängivad praegused U14 ja U13 poisid tõenäoliselt koos ühes võistkonnas, et noorematele suurele väljakule üleminek kergemaks teha.

Vilsapuu sõnul on kõigis vanuseklassides plaanis talvel kunstmurul kõvasti trenni teha, et mängijad järgmisel aastal tehnilisemad ja osavamad oleksid. „Tuleb uue väljakuga harjuda ja teha see oma tõeliseks kodustaadioniks, kus siis edaspidi veel paremaid tulemusi näidata,” lausus Vislapuu.