Esindusmeeskond lõpetas oma pika hooaja täna 5:2 võiduga võõrsil Lasnamäe Ajaxi üle. Kuna mäng kummagi poole jaoks enam midagi ei otsustanud, mängisid mõlemad meeskonnad üsna huvitavate ja noorte koosseisudega.

Esimesel poolajal oli meil mitu üsna head võimalust, kuid skoori avada ei õnnestunud enne kui 30. minutil, mil kõrge pressi tulemusel palli võitsime ja Valeri Šabanov jala valgeks sai. Ajaxil kuigi häid võimalusi polnud, kuid 34. minutil sai meie kaitsja Žanna Šmidt ühele tsenderdusele pea nii õnnetult vahele, et pall põrkas edasi vastaste ründaja ette, kes head võimalust kasutamata ei jätnud.

Teisel poolajal olid mänguohjad veelgi kõvemini meie käes, aga esialgu jäi mitu väga head võimalust kasutamata. Pool tundi enne mängu lõppu tegime mitu vahetust ja siis hakkas juhtuma. Kõigepealt algatas just platsile tulnud Aimar Vendelin keskelt rünnaku, mille tulemusel Arlet Raha äärelt läbi pääses ja palli värava alla söötis, kus vastased ise palli oma võrku jooksid. Paar minutit hiljem põrutas Sander Taan oma 25–30 meetrilt karistuslöögi kaarega üle väravavahi käte ristnurka ja juhtisime 3:1

Ajaxil õnnestus kümmekond minutit hiljem väravaesisest saginast vahet vähendada, aga peagi mängisid väljakuperemehed oma trahvikastis käega ning sel hooajal juba 14. penalti realiseerinud Taan kasvatas vahe taas kaheväravaliseks. Ühtlasi tõusis ta hooaja lõpuks 18 tabamusega liiga väravaküttide edetabelis jagama 6.–8. kohta ning on nüüd 22 väravaga ka meie klubi kõigi aegade resultatiivsusedetabeli tipus.

Viis-kuus minutit enne lõpuvilet tehti Šabanovi vastu karistusalas viga ja Sören Veiolainen vormistas 11 meetri karistuslöögust lõppseisuks 5:2.

„Teine poolaega oli täielikult meie kontrolli all ja lõpuks tasuks kindel võit,” ütles meeskonna peatreener Jaanus Vislapuu.

Igati jäi ta rahule ka meeskonna poolt Esiliiga B debüüthooajal saavutatud kuuenda kohaga. 36 mängust võitsime 15, viigistasime 9 ja kaotasime 12, ise lõime 80 ning endale lubasime lüüa 66 väravat.

Mehed hoidsid ka pika hooaja viimases mängus lippu kõrgel.

Protokoll