Esiliiga B hooaja viimases kodumängus võttis meie esindusmeeskond täna 8:1 võidu Tallinna FC Flora U19 üle.

Peatreener Jaanus Vislapuud valdasid pärast lõpuvilet head emotsioonid. „Publikut oli üsna ohtralt, saime lüüa palju väravaid. Ka kokkuvõttes läksid kodumängud päris hästi, nii et juba praegu võib hooajaga rahule jääda,” ütles ta.

Mehed lükkasid Flora noorte vastu karusselli kohe käima ning veerand tunniga mindi kahest Valeri Šabanovi ja ühest Aleksandr Pruttšeno tabamusest 3:0 juhtima. Poolaja keskel lõid külalised omavärava ning mõni minut enne vaheajale minekut kasvatas Sander Taan Vladislav Gussevile trahvikastis tehtud vea järel penaltist meie eduseisu juba viieväravaliseks.

57. minutil õnnestus Floral meie kaitse eksimuse järel üks värav tagasi lüüa, aga veerand tundi hiljem patustati karistusalas taas Gussevi vastu ja meie kapten tegi ise 11 meetri karistuslöögist seisuks 6:1. Mängu esimesel lisaminutil sai ta oma arvele veel teisegi värava.

Veel minut hiljem mängisid florakad oma värava ees käega ja kohtunik andis meile veel ühe 11 meetri karistuslöögi. Selle löömine usaldati Aimar Vendelinile, kes oma töö korralikult ära tegi ja on nüüd noorim mängija (vanus 15 aastat 299 päeva), kes meie särgis Esiliiga B-s värava löönud.

Meie mehed tänavad pärast lõpuvilet kodupublikut.

Vislapuu tõdes, et mängupilt oli kõikuv. „Esimene poolaeg mingi periood oli päris okei, siis vajusime natuke ära. Eks seis ka mõjutas, kui juba 3:0 oli, lasid mehed natuke jala sirgu, aga kui jala sirgu lased, siis mängupilt muutub. Teine poolaeg samamoodi, mingi aeg ei saanud me oma asjadega väga hästi hakkama, aga lõpus tekkis jälle häid võimalusi,” rääkis ta.

Teisel poolajal vahetusest mängu sekkunud nooremate mängijate tegutsemisega jäi peatreener rahule.

Meie kodumängudel käis publikut tänavu 2931 inimest ehk keskmiselt 162,8 inimest mängul, mis on Esiliiga B parim tulemus.

„Super tänu ka kõigile! Täname ka kõiki sponsoreid ja koostööpartnereid, kelleta hooaeg poleks nii edukas olnud. Suur, suur aitäh!” lisas Vislapuu.

Aasta viimane mäng on meie meestel tuleval pühapeval Tallinnas Lasnamäe Ajaxiga. „Vaatame juba järgmise hooaja suunas ja kindlasti kasutame jälle hästi palju noori, et neile kogemusi anda,” ütles Vislapuu.

Protokoll
Pildid