Meie meeskond alustas Esiliiga B viimast ringi täna võõrsil 2:0 võiduga Paide Linnameeskonna U21 üle ning tõusis Vändra Vaprusest mööda, kuuendaks.

Peatreener Jaanus Vislapuu sõnul tegid mehed hea mängu ja väärivad kiitust. Paide klubi järelkasvust saadi jagu kõigis neljas selle hooaja mängus.

Mäng algas vastaste kõrge pressiga, mis kestis 10–15 minutit, meie mehed püüdsid rahulikult mängu sisse saada ja esialgu kontratega nõelata. Mängu edenedes hakati üha rohkem ise palliga mängima ja jõuti ka kiire väravani, mida kohtunik ei lugenud, kuna tema arvates oli suluseis.

16. minutil sai löögile Valeri Šabanov, pall sai Reijo Künnapuust rikošeti ja lendas väravasse. 31. minutil saatis Sander Taan kolm vastaste kaitsjat kohvile ja vajutas umbes 16 meetrilt ilusa pommi ristnurka, viies meid 2:0 juhtima.

Mäng käis ühe värava alt teise alla, kuid eriti ohtlikke võimalusi avapoolajal enam ei tekkinud. Korra andsime oma poolel ohtliku tagasisöödu ja vastane lõikas selle vahelt ning oleks äärepealt väravavahiga üks-ühele läinud, aga Šabanov klaaris palli napilt vastase jalalt. Paide mängija lendas talle ka sisse, aga kohtunik selles olukorras viga ei näinud.

„Valerile tehti selgemast selgem viga. Õpikunäide veast, aga kohtunik ei saanud sellest aru ja pall läks vastaste audiks,” ütles Vislapuu.

Teisel poolajal kruttisime mängu ründavamaks ja mitmel puhul jõudsime edu kasvatamisele väga lähedale, kuid ikka jäi midagi natuke puudu. 56. minutil oleks Taan vastaste väravavahiga peaaegu silmitsi pääsenud, aga Paide viimane kaitsja tõmbas ta selja tagant maha ja sai punase kaardi. Karistuslöök läks kahjuks üle värava.

Kümmekond minutit hiljem oli karistuslöök meie värava all, kus Šabanovile täie hooga sisse mindi. „Šabanov hoidis kätt enda kaitseks ees, et vastane talle kehasse ei lendaks, aga kohtunik nägi seal hoopis vägivaldset käitumist ja andis Valerile punase kaardi. Samas löödi meie mängijat nurgalöögi ajal lihtsalt sihilikult selga ja kohtunikul oli sellest ükskõik,” kirjeldas Vislapuu.

Mängu lõpus avanesid head võimalused värav lüüa veel Andrei Tjuninil ja Eduard Desjatskil, aga kahjuks jäi seis tablool siiski muutumatuks.

Vislapuu ei jäänud kuidagi rahule kohtuniku vilepartiiga. „Kogu kohtumise vältel oli vile ikka väga kehv ja kahjuks hakkavad ühe inimese väga halvad ja ebapädevad otsused meie järgmisi mänge mõjutama,” lausus ta.

Järgmisena seisab meie meestel eeloleval neljapäeval ees kodumäng Tartu JK Tammeka U21-ga. „Loodame hea koosseisu kokku saada ja korraliku lahingu anda,” sõnas Vislapuu. „Ootame kõik omadele kaasa elama!”

Paide klubi järelkasvust saime jagu kõigis neljas selle hooaja mängus.

Protokoll