Esindusmeeskond tegi tänases kodumängus Lasnamäe Ajaxi vastu väga hea esimese poolaja, asudes 5:0 eduseisu, seejuures loodi poolaja viimase nelja minutiga kolm väravat. Ehkki teisel poolajal vahetuste tõttu hea rütm kadus ja mängupilt oli kehvake, saavutati tabeli viimase üle ikkagi kindel 6:2 võit.

„Selles suhtes on hea tunne, et mina ja mehed ootasime seda võitu, tahtsime kindlalt, et need kolm punkti tuleks ja tulid ka,” lausus meeskonna peatreener Jaanus Vislapuu.

Mängupildiga ta see-eest kuigi rahul ei olnud. „Esimesel poolajal olime üritavam pool, lõime võimalusi, aga ikka mingi gramm jäi kuskilt puudu ja tulid napid pallikaotused. Eesmärgini jõudsime enne lõppu, siis saime masina käima,” rääkis Vislapuu. „Teisel poolajal andsime võimaluse kõigile meestele, tegime palju vahetusi ja eks see rikkus mängupilti. Kohati läks mäng natuke individuaalseks, aga kõik said mängida ja loodan, et järgmine kord on tänu sellele kõik mehed natuke paremas vormis.”

5. minutul asusime kiirelt eduseisu, kui Raul Rebane Reijo Künnapuu trahvikasti joonelt tehtud löögist tulnud pallile hoogu juurde andis ja see tee vastase väravasse leidis. Jätkasime rahulikult ja ründasime, aga väravat ei tulnud enne, kui Andrei Tjunin 29. minutil Aleksandr Pruttšenko söödu järel 2:0 lõi.

Poolaja lõpp kuulus täielikult meile. 43. minutil purjetas Vladislav Gussev mitmest vastasest mööda ja peatati alles karistusalas vea hinnaga. 11 meetri karustuslöögi põrutas Sander Taan kindlalt värava vasakusse nurka. Minut hiljem liikus pall marsruudil Taan – Tjunin – Pruttšenko – Gussev ning viimane tegi 4:0. Avapoolaja lisaminutil andis Arsen Katšmazov poolelt platsilt pika täpse söödu Tjuninile värava alla ja 5:0 oli tõsiasi.

Meie esindusmeeskond loetud minutid enne tänast mängu.

Nagu juba öeldud, kannatas mängupilt teisel poolajal vahetuste tõttu ja ohtlikke momente nii palju enam luua ja realiseerida ei õnnestunud. 66. minutil eksiti katses ja Ajax lõi ühe värava tagasi. Pööret mängu see ei toonud, sest viis minutit hiljem kasvatas Taan taas eduseisu. Viis minutit enne lõpuvilet õnnestus Ajaxil veel üks värav lüüa. Selleski olukorras tuleb kivi meie kaitsjate kapsaaeda heita.

Tänaseks mänguks saime kokku pea ideaalse koosseisu. „Esimene üksteist oli täna kõva. Ega vahetused olid ka kõik päris head, võib-olla mängulugemisest jäi natuke vajaka,” ütles Vislapuu. „Treenerina ei vaata võitu ja seisu, vaatad, mis platsi peal toimub, ja see, et vahetused ei toiminud, tegi natuke muret.”

Esiliiga B-s jagame Vändra Vaprusega endiselt kuuendat-seitsmendat kohta. Järgmine mäng on kahe nädala pärast võõrsil Paide LM U21-ga, kodus oleme taas 20. septembril, kui mängime Tartu JK Tammeka U21-ga.

„Loodan, et meil on võimalikult hea koosseis ja mehed mängivad hästi. Kui suudame mängudistsipliinist natuke paremini kinni pidada, kui täna teisel poolajal, siis usun, et ka Tammeka üle on võit on võimalik,” lausus Vislapuu.

Protokoll
Pildid