Kui eelmine kord meie esindusmeeskonnale kolmest väravast Vändra Vapruse võitmiseks piisas, siis tänases kodumängus jäi sellest väheks ning leppida tuleb 3:4 kaotusega. Küll aga võitis Võru loomade varjupaik, kellele annetame mängu piletite müügi ja kohviku tulu. Täpne summa selgub lähipäevil ning tšekk antakse varjupaigale üle Heliose järgmisel kodumängul, 25. augustil.

Peatreener Jaanus Vislapuu sõnul oli mängupilt üldiselt hea ja väravavõimalusi löödi palju. „Ise jätsime oma võimalused realiseerimata ja vastane pani sellised imeasjad sisse, mida iga päev ei näe,” ütles ta.

Suurima kivi viskas treener kaitsetöö kapsaaeda. „Neli väravat lasta endale, see on igas mõttes palju. Kui ise kolm lööd, siis sellega peaks olema võimalik mäng ilusti võita, aga näed, meie kaotasime,” lausus ta.

Hätta jäädi standardolukordades ja liiga lihtsalt lasti vastastel kaugelt peale lüüa. „Peame mõtlema, kuidas me edasi mängime. Rasked mängud on tulekul, kuidas neis katseliini sättida. Ma ei saa ka öelda, et tagasitööd ei olnud, mehed töötasid ikkagi täitsa korralikut tagasi. Pigem mingitel momentidel jäid liinide vahed natuke suureks ja sinna tekkis vastasel liiga palju ruumi, mida poolkaitsjatel oli raske kinni joosta,” rääkis Vislapuu.

Ehkki kirja saadi kolm tabamus, tõdes Vislapuu, et rünnakul napib kvaliteeti. „Meil jääb pisut puudu individuaalsest meisterlikkusest rünnakute lõpetamisel. Üldiselt arvan, et meil olid täiesti võrdsed mängijad vastasega, mänguliselt olime isegi pisut üle, aga lihtsalt kuskilt mingi üks gramm või juuksekarv rünnaku lõpetamisel, jalg vahele või suluseisu jälgimine jääb meil puudu,” ütles ta.

Edurivis esiliigadebüüdi teinud Kristo Perliga jäi treener rahule. „Kui võimalik, siis Perlit kasutaksin edaspidigi hea meelega, olen tema mänguga rahul,” sõnas Vislapuu.

Mängu esimene värav tuli kui õpikust: 15. minutil andis Aleksandr Pruttšenko nurgalöögi kasti ja Vladislav Gussev koksas peaga 1:0. Kahjuks oli juba kaks minutit hiljem seis viigis, kui meie kaitsjad oma värava all hetkeks pea kaotasid ja ühe vastastest kümnelt meetrilt vabalt löögile lubasid.

Vladislav Gussev lööb mängu esimese värava.

Väravavõimalusi oli seejärel mõlemal poolel, väheke rohkem ehk meil. Parim neist avanes Valeri Šabanovil, kuid kõrval vabaks jäänud Perlile söötmise asemel otsustas ta ise peale lüüa ja pall läks meetri jagu väravast mööda. Meid päästis korra väravavaht Sergei Zadniprjanets, lükates üle lati üle Vändra kauglöögi.

38. minutil lubasid kaitsjad vastastel vabalt meie trahvikasti ääres keerutada ja peale lüüa ning olimegi 1:2 kaotusseisus. 40. minutil seadis Šabanov jalule viigi, põrutades oma 20 meetrilt lati põrkest 2:2.

Teist poolaega alustas aktiivselt vahetusest sekkunud Jürgen Kolk, korra pääses ohtlikult peale lööma Perli, kuid vastaste väravavaht tõrjus. Nurgalöögi järel käis Gussevi jalast pall ka Vapruse väravas, aga enne fikseeriti viga.

53. minutil kõmmutasid külalised ligi 30 meetrilt ristnurka ja Vaprus juhtis 3:2. Kaheksa minutit hiljem vastas täpse löögiga umbes 24 meetrilt Raul Rebane ning seis oli jälle viigis.

Pruttšenko sahistas peagi küll Vapruse väravavõrku, aga enne tõusis äärekohtuniku suluseisulipp ja tabamust ei loetud. Seejärel avanes vastastel suurepärane võimalus üks-üks-olukorras juhtima minna, ent Zadniprjanets püüdis viielt-kuuelt meetrilt tulnud palli.

71. minutil sai Vaprus lõpuks oma tahtmise, kui nurgalöögijärgses olukorras meie kaitsjad tsenderdusest tulnud palli puhtaks ei suutnud lüüa, lisaks libastus veel ka väravavaht ning 3:4 kaotusseis oligi tõsiasi. Ehkki mängu lõpus ründasime veel suurte jõududega, väravat lüüa enam ei õnnestunud.

Esiliga B-s jätkame endiselt kuuendal kohal, kuid Vändra meeskond hingab nüüd meile vaid kahe punkti kaugusel kuklasse.

Järgmine mäng on meie meestel 25. augustil, kui võõrustame liiga liidrit Tallinna Legioni.

Mängu piletite müügi ja kohviku tulu annetame Võru loomade varjupaigale. Täpne summa selgub lähipäevil ning tšeki anname üle meie järgmisel kodumängul, 25. augustil.

Mängu protokoll
Pildid