Tänane esiliiga B kodumäng Paide Linnameeskonna U21 rivistusega lõppes meie meeste 5:0 võiduga.

„Tulemusega olen rahul, väga positiivne. Esimene poolaeg oli mõlemalt poolt konservatiivne mäng, meil olid oma võimalused, aga lõime ainult ühe värava. Teine poolaeg läks kõvasti lahtisemaks, eks Paide tahtis väravat ja pidi oma mängu avama,” lausus meie esindusemeeskonna peatreener Jaanus Vislapuu. Ta lisas, et esiliiga B-s ja üldse madalamates liigades lähevadki mängulõpud sageli lahtiseks ja lüüakse palju väravaid.

Kohtumise esimest väravat ei tulnud kuigi kaua oodata. 12. minutil purjetas Sander Taan paremalt äärelt läbi, andis hea palli värava ette ja Andrei Tjunin lõi mõnelt meetrilt 1:0. Tjuninil oli veel paar päris head võimalust ning ohtlikult tulistasid külaliste väravale ka Ragnar Rebane ja Raul Rebane, kuid skoori esimesel poolajal enam kasvatada ei õnnestunud.

Ka enamik teisest poolajast möödus väravateta. Initsiatiiv oli siiski kogu aeg meie käes ning viimasel veerandtunnil saadi lõpuks ka punn pealt ja löödi veel neli väravat.

74. minutil andis Valeri Šabanov vasakult äärelt karistuslöögi värava alla, Paide kaitsjad ei suutnud palli puhtaks lüüa ja Andres Verst suskas 2:0. Kuus minutit hiljem murdis Šabanov oma äärt pidi edasi ja siis keskele, söötis otsajoonelt tagasi, Arsen Katšmazov lasi palli läbi ja tema taga vabal positsioonil olnud Tjunin põrutas tosinalt meetrilt värava keskele 3:0.

Külalised tabasid karistuslöögist korra posti, ent lõpuminutitel näisid juba kaotusega leppivat ja lasid jala sirgu ning meie mehed kasutasid selle veel kahel korral ära. 89. minutil leidis Katšmazovi hea sööt värava all Rene Zahkna, kes umbes kuuelt meetrilt palli täpselt vasaku posti kõrvale lõi. „Rene mängib nii palju, kui oma põhiala kõrvalt saab, täna tegi väga positiivse esituse. Hea, et meil on mängijaid duublist võtta, kui põhikoosseisu mehi suvel alati olemas pole,” kiitis Visnapuu vahetusmeest.

Andrei Tjunin on kolme viimase mänguga löönud seitse väravat.

Kolmandal lisaminutil andis Katšmazov jälle söödu värava alla, Paide kaitsja ei tabanud palli ning üksi värava ette jäänud Tjunin lõi viimase naela külaliste kirstukaande. Kohe seejärel kõlas ka lõpuvile.

Viimase kolme mängu jooksul tegi kogenud mängumees juba teise kübaratriki. „Kevadringi ajal oli ta pikalt välismaal tööl ja sai vähem mängida, nüüd on tagasi ja tegutseb väga hästi,” ütles Vislapuu.

Nii Versta ja kui ka Zahkna jaoks oli tänane tabamus esiliiga B-s Heliose särgis esimeseks. Meie uus väravavaht Sergei Zadniprjanets sai oma debüüdil kirja nullimängu ning tegi päris mitu head tõrjet.

Ka publikut oli taas kenasti – 225 pealtvaatajat. „Tänan kõiki toetajaid ja fänne! Alati on väga hea mängida, kui on tribüünidel palju inimesi ja hea fiiling,” sõnas Vislapuu.

Esiliiga B tabelis oleme endiselt kuuendal kohal ning jääme oma järgmise nädala vastasest, kolmandal kohal olevast Pärnu JK-st maha seistme punktiga. Pärnakatega mängime võõrsil, järgmine kodumäng on meil aga 4. augustil Kohtla-Järve JK Järvega.

Mängu protokoll
Pildid