Esindusmeeskond naasis suvepausilt võimsa võiduga – Tallinna FC Flora U19 esindus purustati täna esiliiga B-tasandi 18. vooru mängus koduväljakul 8:0, mis on meie meeste läbi aegade suurim võit. Eelmine rekord 7:0 pärines eelmise aasta II liiga kodumängust Kohtla-Järve JK Järve duubliga.

Peatreener Jaanus Vislapuu sõnul sai otsustavaks asjaolu, et meie mängijad on noortest florakatest vanemad ja kogenumad. „Lihtsalt nii noor meeskond oli vastas, arvan, et mingist hetkest läks neil natuke lappama ära, motivatsioon kadus. Teisel poolajal saime lihtsaid väravaid,” ütles ta. „Ega see mäng kummalegi poolele palju ei andnud. Enesekindluse mõttes oli meile siiski hea, et mõni mees sai värava lüüa, kes polnud veel sel tasemel löönud.”

Esimese poolaja võitsime 2:0, mõlemad väravad lõi Andrei Tjunin. 27. minutil kostitas ta külalisi täpse kauglöögiga ning viis minutit hiljem põrutas puuri Flora väravahi tõrjest tagasi põrkunud palli.

Teist poolaega sai mängutud viis minutit, kui just vahetusest platsile tulnud Jürgen Kolk paremalt äärelt läbi murdis ja värava ette hea söödu andis, nii et Tjuninil jäi üle vaid pall sisse kõksata. Tjunin sai sellega kirja meie esimese hat-tricki esiliiga B-tasandil.

Flora lõi peagi korra posti, mis jäi ka vastaste parimaks võimaluseks. Meie mehed aga jätkasid lustimist: 59. minutil põrutas Aleksandr Pruttšenko trahvikastist üle puusa 4:0 ning tosin minutit hiljem lõpetas pika reidi vasakul äärel väravaga Valeri Šabanov.

Viimase 15 minutiga lõi kaks väravat Tjunini välja vahetanud Mait Raha ning veel ühe täistabamusega sai tasutud Kolgi aktiivsus.

Mingid ideed ja kindluse teatud situatsioonides andis mänguks läinudnädalane edukas kontrollkohtumine Tartu Welcoga. „Võib-olla julguse mängida natuke kõrgemalt ja agressiivsemalt suuremate jõududega, eriti arvestades, et vastas oli seekord noor võistkond,” lausus Vislapuu.

Flora järelkasvust seekord meie meestele õiget vastast ei olnud.

Kui suvepausi ajal jäime ilma meeskonna ühest senisest suurimast väravakütist Sergei Starovoitovist, siis platsil see küll kuidagi tunda ei andnud ja väravalööjaid jagus tematagi.

„Ma arvan, et meil ei ole olnud ega ole meeskonnas ühtegi staari. Sergei on väga hea mängija, aga inimeste teed viivad siia-sinna, edu talle uues klubis,” lausus Vislapuu.

Eduard Desjatskist sai esimene mängija, kes meie esindusmeeskonna eest pidanud 50 liigamängu.

Plusspoolele läheb kindlasti ka publikuarv – pealtvaatajaid oli staadionil 224. Vaid korra on meie mängul rohkem publikut olnud.

Järgmises voorus ootab meid märksa kõvem kivi, kui eeoleval pühapäeval mängime võõrsil Tartu JK Tammeka U21 meeskonnaga.

„Vastane on pärast meie viimast omavahelist mängu (võitsime kodus tartlasi 4:1) väga motiveeritud. Mingit eraldi ettevalmistust ei tule, aga püüame valida sellised mängijatüübid, kes sinna mängu võib-olla natuke paremini sobivad. Kindlasti mängime natuke kaitsvamalt ja proovin mõne väikse taktikalise üllatuse ka välja mõelda,” ütles Vislapuu.

Mängu protokoll
Pildid