Esindusmeeskonna raske nädal, kui kaheksa päevaga tuli pidada kolm mängu, lõppes täna 2:4 kaotusega Kohtla-Järve JK Järvele.

„Kui tugevale võistkonnale kaks väravat lööd, siis sellega peaks rahul olema, aga kui endale nii kerged [väravad] lasta, siis mängu ei võida,” ütles meeskonna peatreener Jaanus Vislapuu.

Vaid veerandtunnise mängu järel leidsime end juba 0:2 kaotusseisust. Esimese värava puhul jäädi ootama kohtuniku suluseisuvilet, aga seda ei tulnud. Vislapuu rõhutas, et kõik olukorrad tuleb alati lõpuni mängida. „Vändraga oli ka just üks käe olukord, kus mehed oleks pidanud lõpuni mängima, aga jäid kohtuniku otsust ootama,” sõnas ta.

Külaliste teisele väravale eelnes olukord, kus esmalt näis, et meie kapteni Vladislav Gussevi vastu tehti viga.

Teise poolaja alguses, 53. minutil lasi meie väravavahi Tommy Tooming jala alt läbi Kristjan Moksi tagasisöödu – omavärav ja 0:3. „Väravavahi kala, vist vaatasid mehed liiga palju meistrite liiga finaali,” lausus Vislapuu, viidates FC Liverpooli väravavahi Loris Kariuse eileõhtustele vigadele. „Selliseid eksimusi ei tohiks juhtuda.”

Kolm minutit hiljem lõi Valeri Šabanovilt värava alla hea terava söödu saanud Sergei Starovoitov ühe värava tagasi. Näis, et kõik on veel võimalik, kuid vaid mõni minut hiljem tegi Moks oma trahvikastis vea ja vastased kasvatasid 11 meetri karistuslöögist vahe taas kolmeväravaliseks.

„Tegime päris palju halbu otsuseid platsi peal. Teise poolajal võtsime kokku, lõime 1:3 ja olime lähedal, et come-back teha, aga kohe tuli jälle enda eksimus. Vastasele tagant selga, seal ei ole midagi vaielda, see on penalti,” ütles Vislapuu.

Meie mõlemad väravad lõi Sergei Starovoitov, pildil tema esimene tabamus.

73. minutil lõi Starovoitov Andrei Tjunini antud nurgalöögi järel küll veel peaga 2:4, aga rohkem seis enam ei muutunud.

Mehed tundusid täna platsil kohati uimastena. Lisaks palavale ilmale oli oma osa selles ilmselt ka tihedal mängugraafikul. „Kardan, et see võis meie võistkonda natuke rohkem mõjutada, oleme täisamatöörid ja ei treeni nii palju kui Kohtla-Järve. Aga ma ei ütle, et tänane mäng iseenesest midagi müstilist oli – tugev, aga täiesti mängitav vastane. Pigem said saatuslikuks ikkagi meie enda halvad otsused,” rääkis Vislapuu.

Tema sõnul on liigas kõik vastased enam-vähem mängitavad, kui korralik koosseis kokku saada. „Määravaks saavadki pisiasjad. Aga kui kahjuks sellised individuaalsed eksimused sisse tulevad, nagu täna, siis need teevad mängude võitmise raskeks,” lisas treener.

Liigas tuleb nüüd väike paus – järgmise mängu peame kahe nädala pärast võõrsil Lasnamäe Ajaxiga. Võrus näeb meie mehi pallimurul taas juulis.

Mängu protokoll
Pildid