Esindusmeeskonnal tuli tänases võõrsilmängus tunnistada liiga liidri Tallinna Legioni 2:1 paremust.

Mäng nädala sees võõrsil tabeli liidri vastu tõotas suuri probleeme, aga õnneks saime meeskonna üsna hästi komplekteeritud ja läksime lahingut andma.

Initsiatiivi enda käes hoidnud väljakuperemehed avasid skoori 23. minutil, kui mullu veel meistriliigas mänginud Denis Vnukov nurgalöögi otse väravale keerutas ja pall meie väravavahi Tommy Toomingu õnnetuks omaväravaks puuri lipsas. 15 minutit hiljem jätsime vastastele keskel korraks palju ruumi, klassiga mängijana kasutas Vnukov kasutas selle oskuslikult ära ning lõi rohkem kui 20 meetrilt 2:0.

Legion sahistas avapoolajal veel kolmandatki korda meie väravavõrku, aga siis suluseisust, ning tabas korra ka latti. Meilt tegi Tooming mitu head tõrjet ning püüdsime kaitsest kiiretesse kontratesse minna. Paar korda see õnnestus ja korra tegi Rene Zahkna ka päris hea pealelöögi.

„Esimesel poolajal olid asjad enam-vähem kontrolli all ja üldiselt saime kaitses päris kenasti hakkama. Kahjuks juhtus seel, mida kunagi ei tahaks ja eksisime ise räigelt,” ütles treener Jaanus Vislapuu.

Teisel poolaega alustasime sama koosseisuga, aga veidi kõrgemalt. Seepärast jäi selja taha ka päris palju ruumi ning vastane sai mitu head võimalusi, mis aga raisku läksid. „Küll jõudis meie kaitse napilt vahele, küll läks nende sööt liiga pikaks, korra löödi ka üks-üks olukorras raamist mööda,” kirjeldas Vislapuu.

Ise proovisime ka kõrgemal võimalikult kompaktselt mängida, mis oli üsna väsitav, aga vahetused tõid mängu värskust ja surusime edasi. Korra pääses Sander Taan vastaste eksimuse järel Legioni väravavahiga silmitsi, kuid kahjuks eksis siis ise.

„Mäng muutus lahtiseks ja käis värava alt värava alla. Me polnud veel alla andnud ja püüdsime punkte saada. Viimased 15 minutit surusime väga suurte jõududega ja läksime üle 4-3-3 asetusele, päris lõpus mängisime juba nelja ründajaga,” rääkis Vislapuu.

Lõpuminutitel tärkaski lootuskiir, kui Vladislav Gussev trahvikastis maha tõmmati ja Taan penaltist ühe tagasi kõmmutas. Lisaminutitel enam midagi korda saata ja viiki päästa aga ei õnnestunud.

„Kuigi meil oli ka õnne, siis mehed võitlesid lõpuni ja andisme endast parima. Kahju, et just sellises mängus tuli nii suur oma eksimus, muidu oleks viigipunkt olnud tõsisasi. Ja selle punkti oleks hea meelega vastu võtnud,” ütles Vislapuu.

Kaotusevalu põdemiseks kaua aega pole, sest juba pühapäeval, 27. mail võõrustame koduväljakul meist tabelis koha võrra kõrgemal paiknevat Kohtla-Järve JK Järvet. „Keskendume uuele mängule ja püüame endast parima anda,” sõnas Vislapuu.

Sander Taan on tänavu löönud kuus väravat, neist viis 11 meetri karistuslöögist.

Mängu protokoll