Esiliiga B tänases kodumängus Vändra Vaprusega võitlesime 0:2 kaotatud poolaja järel lõpuks välja 3:2 võidu.

„Kiidan kõiki mehi, nemad olid kangelased, kes kolm punkti koju jätsid,” sõnas Võru meeskonna peatreener Jaanus Vislapuu.

Kodumeeskond alustas mängu hästi ja tekitas Vändra värava all mitu ohtlikku olukorda, aga lubas siis endale 14. mänguminutil ei kuskilt lihtsa värava lüüa. „Meie enda mängijate väike peataolek ja lohakus, me ei olnud päris 100% valmis. Kaitsetöö oli võib-olla natuke sirge jalaga või olnud me piisavalt agressiivsed ja jätsime liiga palju ruumi vastasele,” lausus Vislapuu.

Poolaja lisaminutil lõi Vändra teise värava, milles oma roll oli kohtunikul. Üks vastastest mängis karistusalas pika palli käega, ent kohe kõrval olnud vilemees jättis selle märkamata.

„Puhas kohtuniku eksimus. Loomulikult me oleks pidanud olukorra lõpuni mängima, aga see oli nii selge käsi… Vastane sai tühjast kohast kohtuniku abiga värava,” kommenteeris Vislapuu.

Õigusemõistja kapsaaeda lennutas ta veelgi kive, sest teisel poolajal jättis kohtunik meile Sergei Starovoitovi vastu tehtud vea järel kindla penalti andmata. „Täna ei olnud mitte vastased need, kes oleksid selle mängu võitnud, vaid minu arust tegi see kollane vend [kohtunik] palju selleks, et me kaotaksime,” ütles Vislapuu.

Raskest seisust suutsime siiski välja tulla. 51. minutil jõudis Valeri Šabanovi tsenderdus trahvikastis Starovoitovini ja viimane koksas peaga parema posti kõrvale 1:2. Tõstsime survet ja läksime 4-2-3-1-lt üle 4-4-2-le ning lõpuks kandis see ka vilja: 83. minutil lõi Aleksei Pruttšenko väravaesisest saginast peaga 2:2. Veel kolm minutit hiljem lõi Vladislav Gussev võiduvärava, jällegi peaga, väravasöödu andis Šabanov.

Magusa võidu välja võidelnud meeskond tänab pärast lõpuvilet publikut toetuse eest.

„Teisel poolajal tegime vahetusi ja ka väikseid taktikalisi muudatusi. Ütlesin meestele: peame uskuma, et võtame selle mängu ikkagi ära,” rääkis Vislapuu.

Tabelis tõstis võit meid neljandaks. Järgmine mäng on neljapäeval võõrsil turniiri liidri Tallinna Legioniga, kes pole konkurentidele veel ühtegi punkti loovutanud. Kuna meil on nädala sees pooled mehed tööga seotud, siis parimat koosseisu me mänguks kindlasti kokku ei saa. „Ei oskagi midagi muud öelda, kui ainult niipalju, et läheme anname endast parima,” lausus Vislapuu.

Võrus näeb meid jälle nädala pärast, 27. mail kodumängus Kohtla-Järvega.

Mängu protokoll
Pildid