Esindusmeeskond purustas tänases kodumängus esiliiga B-tasandil teist kohta hoidva Tartu JK Tammeka U21 4:1. Magusale võidule lisaks on kirsiks tordil klubi uus publikurekord – 250 pealtvaatajat.

„Kogu meeskonnalt väga võitluslik mäng ja eelmise mängu häbi [kaotus Lasnamäe Ajaxile] sai nüüd maha pestud,” lausus meeskonna treener Jaanus Vislapuu.

Tema sõnul oli selge, et vastane on Heliosest reaalselt ikkagi klassi võrra tugevam, seepärast mängiti oma poolel kompaktselt kaitses ja rohkem kontrarünnakutele. Väravavõimaluste realiseerimine oli kindlasti parem kui eelmine mäng, aga oleks võinud olla paremgi, sest kaks-kolm väga head võimalust jäi kasutamata.

Vislapuu tõdes, et kui Tammeka läinuks juhtima, võinuks kõik hoopis teistpidi minna. „2:0 peal oli tegelikult kõik veel lahtine, aga arvan, et otsustas meeskonna distsipliin, mehed suutsid mänguplaanist hästi kinni pidada ja tegime need asjad ära, mida paar viimast trenni harjutanud oleme. Loodan, et järgmine kord õnnestub see samamoodi,” lisas ta.

Mängu alustas teravamalt Tammeka, meie püsisime kannatlikult kaitses. Esimese ohtlku olukorra vastase värava all tekitas Aleksandr Pruttšenko, kes Žann Šmidti küljeaudi järel palli värava ette Valeri Šabanovile tsenderdas, aga viimase löök ebaõnnestus. Metsa läksid ka Arsen Katšmazovi ja Sander Taani löögiüritused. Tammeka ründas korduvalt väga ohtlikult, aga väravavaht Tommy Tooming tõi meid mitmel korral raskest olukorrast auga välja.

Arsen Katšmazov viib meid 1:0 juhtima.

38. minutil murdis Šabanov vasakult läbi, söötis trahvikasti ja seekord tipuründajana mänginud Katšmazov ei jätnud head võimalust kasutamata – juhtisime 1:0. Viis minutit hiljem jõudis äsjase resultatiivse söödu andja ise täistabamuseni, kui lõi Taani tsenderduse järel kuuelt-seitsmelt meetrilt peaga 2:0.

Teisel poolajal surus Tammeka ja lõi ka värava, kuid suluseisust. Omad võimalused olid meilgi, kuid esialgu väravalisa ei tulnud.

Lõplikult kallutasime vaekausi enda kasuks kohtumise lõpus. 88. minutil andis Pruttšenko oma platsipoolelt pika söödu ette, veidi varem vahetusest platsile tulnud Sören Veiolainen võttis trahvikasti joonel palli rahulikult omaks ja põrutas täpselt alla paremasse nurka 3:0. Esimesel lisaminutil toimetas Veiolainen palli Tarvi Suvile, viimane lõi peale, Tammeka väravavaht pudistas ning Sergei Starovoitov lükkas palli paarilt meetrilt väravasse – 4:0.

Meie mehed rõõmustavad oma kolmanda värava üle.

Kolmandal lisaminutil õnnestus tartlastel karistuslöögist üks värav küll tagasi lüüa, aga meie pidu see enam ei rikkunud.

Pealtvaatajaid oli mängul 250, mis on klubi uus publikurekord. Senine oli 202 pealtvaatajat ning püsis 2014. aastal suvel peetud väiksese karikasarja poolfinaalist Narva Unitediga.

Liigas oleme endiselt kuuendal kohal. Tuleval esmaspäeval mängime samuti Võrus Paide Linnameeskonna U21 esindusega.

„Tulge ikka veel rohkem meid vaatama, täna oli teid super palju, väga hea fiiling ja emotsioon. Kõik sõbrad ja fännid, võtke järgmine kord oma sõbrad ja fännid ka kaasa, siis on veel kihvtim mängida,” kutsub Vislapuu kõiki taas staadionile ning lubab meeskonna poolt jälle tõsist võitlust.

Järgminegi mäng on tööpäeval, aga loodetavasti see koosseisuvalikut ei mõjuta.

„Täna õnneks ei mõjutanud, pigem olid mõned vigastused, mis mõjutasid. Nädala sees kodumängud on veel okei, aga nädala sees võõrsilmängud on väga hullud töötavatele meestele, seal võib koosseisuga raskusi tekkida. Aga mängime nende meestega, kes meil on ja püüame teha nii head tulemust, kui on võimalik,” rääkis Vislapuu.

Mängu protokoll
Pildid