Võru FC Helios II alustab ülehomme mänge III liiga lõunapiirkonnas, kui sõidab Põlvasse külla sealsele FC Lootosele.

Mullu IV liigas debüteerinud ja üleminekumängude kaudu astme võrra kõrgemale murdnud meeskonda täiendab mitu jalgpallurit, kes eelmisel aastal esindusmeeskonna eest II liigas mängisid. Heliose jaoks päris uuteks nägudeks on Kaspar Leies Navi Vutiseltsist ja Rainer Mägi Raasiku Jokerist.

Kuna päris mitu kogenud jalgpallurit jääb tänavu meeskonnast ka kõrvale, kasvab nooremate roll. Neile duubel on hea koht enda pildile mängimiseks ja võimalikult sujuvaks üleminekuks noorteklassist meeste hulka.

Seda, kui hästi meeskond turniiriks valmis on, näitavad duubli treeneri Vjatšeslav Vassilenko sõnul esimesed mängud.

„Mõned mängijad käivad esindusmeeskonna trennis ning möödunud laupäeval saime Valgas turniiril käia ja mängu lihvida,” rääkis ta. „Turniir näitas, et mängupilt on päris hea – kõik mehed ju tunnevad üksteist ja kokkumängu meeldetuletamiseks väga palju aega ei kulu.”

Tema sõnul tahetakse mängudes oma võimalused ära lüüa ja võimalikult palju taga nulli hoida. Oma esimesel III liiga aastal meeskond mingit kindlat kohta saavutama ei lähe, tähtsam on liigasse püsima jääda.

„Las nooremad mängijad harjuvad senisest kõrgema tempoga, eks siis järgmine aasta seame juba ka eesmärke,” lausus Vassilenko.

Kevadringis on duublil 11 mängust kodumänge vaid kaks, mõlemad Väimelas. Esimest korda joostakse seal murule 6. mail 6. vooru mängus Põhja-Sakala meeskonnaga.

Duubli mängijad on valmis platsile minema.

Meeskonna koosseis