Esindusmeeskonna kõrval tegi tänavu head mängu ka klubi duubel – oma debüüthooajal tõusid Võru jalgpallurid neljandast liigast kolmandasse.

„Duubel tegi suurepärase hooaja. Eesmärk oli tõusta ja see täideti. Lõpp läks küll napilt üleminekumängude peale, aga neist viimase võit kodus oli väga veenev,” ütles klubi tegevjuht Jaanus Vislapuu.

Meeskonna treeneri Vjatšeslav Vassilenko sõnul olid mängijad kogu hooaja motiveeritud ja võtsid iga mängu tõsiselt. „Kahjuks ei olnud koguaeg optimaalset koosseisu, aga kui kõik vajalikud mehed kohal, näitasime ilusat mängu,” lausus ta. „Probleeme oli kaitses, kus kogu aeg oli keegi puudu ja auke pidid lappima need, kes kohal. Teised liinid olid päris hästi komplekteeritud.”

„Kindlasti aitas head tulemust saavutada seegi, et duubel sai kasutada mängijaid II liigast. „See, et hooaja keskel mõned mängijad ülevalt allapoole registreerisime oli tegelikult edu võti,” lisas Vislapuu.

Jutt käib Kert Joakitist ja Eduard Desjatskist, kellest esimene lõi meeskonna kasuks 12 ja teine kuus väravat. Üheksa väravat sai oma arvele suvel Navi Vutiseltsist üle tulnud Karl Martin Saar ning kuus ka duubli kogenuim mängija Andrei Kiš.

Kuna meeskonnas oli hulk noorteklassist tulnud mängijaid ja väljas saadi enne hooaja algust vähe harjutada, olid esimesed mängud krobelised, aga mai lõpus vajutati gaas põhja ja võideti kuni septembri lõpuni kümme mängu järjest. Koduväljakul ei kaotatud kogu hooaja jooksul ühtegi mängu.

„Noored ei olnud alguses kõrgema tempoga harjunud ja füüsiliselt tugevate meeste vastu oli neil raske, aga mida edasi, seda paremini hakkama saadi,” ütles Vassilenko.

Lõpuks saigi kõige rohkem mänge ja mänguminuteid duubli eest kirja meeskonna noorim mängija, 16aastane äärekaitsja Karl Jörgen Lööper, sama vana Hugo-Leon Leies tõusis hooaja teise poolega duubli esiväravavahiks ning neist aasta vanem Robin Sander oli kindel põhikoosseisu mees keskväljal.

„Oli näha, et noored arenesid. Mõned said tänavu ka II liiga lõhna nuusutada ning usun, et järgmine aasta nõudleb mitu noort mängijat kindlasti juba esindusmeeskonna kohta,” lausus Vislapuu.

III liigas meeskonda midagi kerget ei oota. „Eks aeg näitab, kuidas hakkama saame, aga arvan, et esimene aasta on väga raske. Kui aga sama koosseis alles jääb ja veel täiendusigi saame, siis miks mitte tabeli keskele jõuda. Üritame talvel füüsilisele ettevalmistusele rohkem rõhku panna ja kindlasti ka taktikale,” ütles Vassilenko.

Vislapuu sõnul on kõige tähtsam see, et noored saavad III liigas senisest kõrgema tempoga mänge. „Koht ei ole tähtis, tähtis on mänguaeg, praktika, mängijate areng. Järgmine aasta ootangi kõige rohkem, et noormängijad areneksid jõuliselt edasi ja astuksid sammu esindusmeeskonna poole,” lisas ta.