Tänane 1:2 kaotus Tallinna JK Dünamole jättis II liiga põhja-idapiirkonnast esiliiga B-tasandi üleminekumängudele pääseja järgmisel nädalavahetusel toimuva viimase vooru otsustada.

Esikoha ja otsepääsme esiliigasse on endale juba taganud Tallinna JK Legion, aga teise koha pärast käib äge võitlus kolme meeskonna vahel. Meil on enne viimast vooru punkte 48. Tallinna FC Levadia III ja Lasnamäe FC Ajax jäävad maha kolme punktiga, kuid mõlemal on eelviimase vooru mäng veel pidamata. Väheke hingamisruumi annab meile tõsiasi, et võrdsete punktide korral me konkurente edestaksime, kuid viimane mäng järgmisel pühapäeval võõrsil Maardu Unitediga on nii või teisiti vaja kindlasti võita.

Treener Jaanus Vislapuu sõnul kujunes mäng Dünamoga oodatult raskeks. Kevadel võitis Helios Tallinnas küll 4:0, kuid viimases viies liigamängus vaid võite tunnistanud vastane oli oma ridu suvises üleminekuaknas täiendanud ja tuli Võrru parimas koosseisus.

Meil endal oli seekord probleeme kaitseliini komplekteerimisega. „Eeldatavat koduväljakueelist ei suutnud me samuti kasutada, kuna tundus, et nemad said märjal ja pehmel väljakul oma söödumängu ilusti käima, aga meie eksisime väga palju lihtsates olukordades,” lisas Vislapuu.

Meie esimese poolaja esitus jäi selle hooaja kodumängude kõige kehvemaks. Külalised ründasid mitu korda ohtlikult, tabasid korra posti ja lõid poolaja lõpus ka juhtvärava. Sellega sai hakkama Dünamo nigeerlane Arome Julius Onogu, kes vasakult äärelt piki otsajoont värava alla puges ja löögile pääses. Muidu kogu kohtumise hästi mänginud ning oma tõrjetega meid korduvalt päästnud väravavaht Mihkel Liping ebaõnnestus püüdmisel ning pall lipsas ta sülest väravasse.

„Keskväljal mängu ehitamine ei õnnestunud esimesel poolajal üldse, ka duelle võitsid vastased,” ütles Vislapuu. „Vaheajal rääkisime, et peame keskväljal palli võitma ja selle kiiremini ründetsooni mängima.”

Tegutsemine paraneski. Initsiatiiv saadi enda kätte, mehed võitlesid ja 55. minutil jõuti ka viigini – Jürgen Kolk tsenderdas paremalt äärelt värava alla, Dünamo kaitsja eksis palli puhtaks löömisel ning jaole jõudnud Raul Rebane suskas palli väravavõrku. Seitse-kaheksa minutit hiljem oli Kolgil suurepärane võimalus Helios ette viia, kui ta Rebaselt jooksu peale suurepärase söödu sai, kuid üks-üks-olukorras ei õnnestunud palli üle Dünamo väravavahi tõsta.

Järgenud lahtises mängus oli võimalusi mõlemal poolel, ent lõpuks jäid peale ikkagi vastased. Mõni minut enne lõpuvilet tegi Kristjan Kimmel trahvikastis vea ning 11 meetri karustuslöögi realiseerinud Onogu vedas Dünamo võidule.

„Poolaja keskel läks mäng liiga lahtiseks, organiseeritus kadus. Jätsime kasutamata mitu kindlat võimalust ja seejärel sai juba vastane mitu korda ohtlikult löögile, tabas latti või posti. Mäng muutus lotoks, kust pikema kõrre tõmbas Dünamo. Kahju, et sellisest penaltist mängu viimastel minutitel pidime kaotuse vastu võtma, aga see on jalgpall ja kehtib vana tõde, kui ise ei löö, lüüakse sulle,” rääkis Vislapuu.

Kui täna midagi positiivset esile tuua, siis publikuarvu – see oli 159 ehk meie esindusmeeskonna selle aasta kodumängude rekord.

„Tänan kõiki meeskonda toetama tulnud inimesi!” sõnas Vislapuu. „Loodan, et kõik mängijad on viimaseks mänguks vigastustest taastunud ja saame kokku hea koosseisu, et vajalik võit võtta.”


Meie meestel tuli teist mängu järjest platsilt kaotusega lahkuda.