Surusime põlvili juba teise lähikonkurendi järjest – Tartu FC Merkuur mängiti täna Võrus üle numbritega 6:2 (4:0). Oleme nüüd juba tosin mängu järjest kaotuseta ning II liiga põhja-idapiirkonnas endiselt teisel kohal.

„Võit oli väga oluline ja võitleme üleminekumängudele viiva koha eest lõpuni. Midagi lihtsat ees ei oota, aga anname endast parima!” ütles meeskonna treener Jaanus Vislapuu.

Arvestades vastase varasemaid tulemusi ja taset, ootas ta võrdset mängu. „Koosseis oli meil korralik, aga mõned mängijad kimpus vigastustega, millest tingitult ei saanud nad kogu mängu kaasa teha,” lisas Vislapuu.

Juhtima pääsesime 8. minutil Siim Salandu väravast, söödu andis talle värava alla paremalt äärelt Jürgen Kolk. „Kuna saime alguses kiire värava, pidi vastane oma mängu rohkem avama ja olime valmis nende eksimusi ära kasutama. Merkuur mängis väga lahtist jalgpalli ja ilmselt lootis sellele, et ükskõik kui palju meie lööme, nemad löövad rohkem. See plaan läks aga vett vedama, kuna suutsime esimesel poolajal ise domineerida ja neli väravat lüüa,” rääkis Vislapuu.

Mängu teise tabamuse sai oma nimele Mait Raha, kes 17. minutil üksi läbi pääses ja palli üle Merkuuri väravavahi tõstis. 23. minutul tehti meie meeste vastu trahvikastis viga ning Kait Hinn kasvatas penaltist võõrustajate eduseisu. Ilusa punkti esimesel mängupoolele pani Raul Rebane, lüües poolaja viimasel minutil ligi 25 meetrilt otse karistuslöögist vasakusse väravanurka 4:0.

„Merkuuri vaevas sama probleem, mis meid kevadel nende vastu mängides – kohal polnud parim koosseis.Vaatamata sellele suutsid nad veel teise poolaja keskel mängu tagasi tulla, kui kiirelt kaks väravat lõid ja meie kaitseliini surve alla panid,” ütles Vislapuu.

Pärast esimest poolaega vahetati välja äsja vigastuspausilt naasnud Rebanee ning siis, kui teist poolaega sai mängitud veerand tundi, ka hüppeliigese vigastusega platsil olnud Arsen Katšmazov. „Pärast kaht sunnitud vahetust jäime tagant palli üles toomisega hätta. Pallita mängides olime passiivsed ja lasime vastastel liiga vabalt tegutseda,” tõdes Vislapuu.

Merkuuri kaks täistabamust 63. ja 65. minutil, millest esimene kanti protokolli Janek Siska omaväravana, olid äratuskellaks ning mehed suutsid end uuesti kokku võtta. 79. minutil lõi Marek Jenas peaga 5:2, mis pinged maha võttis ja külalised üsna lootusetusse seisu jättis. Mängu lõpus oli meil veel mitu päris head võimalust ning 90. minutil lõi vastaste väravavahiga silmitsi pääsenud Eduard Desjatski kuuendagi värava.

Vislapuu tänas kõiki jaheda ilma kiuste kohale tulnud toetajaid ja fänne ning lisas, et loodab viimasel kodumängul kahe nädala pärast näha täismaja.

Liigas on liidrikohal Tallinna JK Legion, kel meie ees kolmepunktine edu ja üks mäng veel ka varuks. Jälitajatest on õnnestunud veidi ette rebida – Tallinna FC Levadia III edestame kuue, ühe mängu vähem pidanud Jõgeva SK Noorus-96 seitsme ja Merkuuri kaheksa punktiga.

Mängida jääb veel kolm vooru. Nädala pärast sõidame Tallinna külla Levadia III-le.


Väravaarve avas täna Siim Salandu (vasakul) ja sellele sepistati usinalt lisa – Tartu
Merkuur alistati 6:2.