II liigas alistasime täna lähima konkurendi Jõgeva SK Noorus-96 vastase platsil 2:0 ja rebisime võitluses teise koha eest vahe nelja punktiga plussi.

„Meestelt täna hea distsipliin ja ka kõva võitlus väljakul!” tunnustas peatreener Jaanus Vislapuu tähtsad kolm punkti võtnud hoolealuseid.

Mäng toimus Vaimastvere kunstmuruväljakul, mis harjumuspärasest platsist palju kitsam. Alustasime viiemehelise kaitseliiniga, kus keskel mängis Marek Jenas, kelle ülesandeks oli võimalikult raskeks teha vastaste liidri, liiga ühe parima väravaküti Kaarel Põldma mäng ning takistada tal palli omaks võtmast või edasi pikendamast.

„Mängisime esimesel poolajal madalal ja kompaktselt. Lootsime kontratele, mis meile ka paar väga head väravavõimalust tõid, kahjuks ei löönud jälle neid ära. Vaheajale läksime seisul 0:0, olin sellega arvestanud ning rahul. Kuna vastaste kõige ohtlikum mängija tipus palli ei saanud, siis hakkas ta järjest rohkem liinist vastu tulema ja ka Marek mängis lõpuks pigem juba number kuue positsioonil,” rääkis Vislapuu avapoolajast.

Kohe teise poolaja alguses pani Kait Hinn äärelt antud tsenderdusele hästi jala vahele ja lõi 1:0. Veidi hiljem tõusis Jenas ja lõi talle antud pika palli kindlalt väravavahi selja taha, seisuks 2:0.

Kaotusseisu jäänult vastane aktiveerus ja üritas nii ääri mööda kui ka pika palliga meie kaitseliini taha mängida, aga kaitse pidas ning Põldma suudeti nagu kevadiseski mängus nulli peal hoida. „Ta langes lõpus juba täiesti alla ise palli üles tooma, sest kaitses talle asu ei antud,” sõnas Vislapuu.

Võimalusi oli veel mõlemal meeskonnal, kuid rohkem väravaid ei löödud. Kõige raskemad olid viimased viis minutit, kui keskväljamehed enam hästi kaitsetööd teha ei jõudnud ja Arsen Katšmazovil tuli mängida vigastusega. „Nad [vastased] suutsid paar korda lühikese sööduga meie kaitseliini üle mängida, aga õnneks jättis neilgi realiseerimine soovida,” lisas Vislapuu.

II liiga põhja-idapiirkonna liider on 48 punktiga Tallinna JK Legion, kel meist praegu kolm silma rohkem ja lisaks üks mäng vähem peetud.

30. septembril seisab ees kodumäng tabeli neljanda Tartu FC Merkuuriga, keda praegu viie punktiga edestame. „Ootame rohket publikut kodus omadele kaasa elama!” lausus Vislapuu.


Oleme on Jõgeva tänavu vutiplatsil põlvili surunud juba kolm korda: II liigas numbritega 5:0 ja 2:0 ning maakondade mängus (pildil, palliga üks tänastest väravalööjatest Kait Hinn) tulemusega 3:1.