Alistasime täna koduplatsil Tartu FC Santose duubli 3:1 ning hoiame küünte-hammastega kinni II liiga põhja-idapiirkonna teisest kohast. „Mäng oli vaja kindlasti võita ja seda ka tegime,” ütles meeskonna peatreener Jaanus Vislapuu.

Vihmast pehmel väljakul toimuvat kontrollis esimesel poolajal kodumeeskond. Väravale põrutasid üksteise järel Kert Joakit, Kait Hinn ja Siim Salandu, ent skoor õnnestus avada alles kümmekond minutit enne vaheajale minekut, kui Kristo Perli trahvikastis vastaste kaitsjatelt palli näppas ja selle kuuelt-seitsmelt meetrilt Santose väravasse saatis.

„Esimese poolajaga jäin rahule, kuna kokkulepitud asjad enamjaolt toimisid ja puudu jäi taas vaid i-le täpi panemisest. Õnneks Kristo individuaalne meisterlikkus tõi meile juhtvärava. Meeskonna organiseerituse tase oli hea ja suutsime mänguplaanist kinni pidada,” ütles Vislapuu.

Teisel poolaja algus kujunes meile raskeks, Santos tegi mitu ohtlikku kontrarünnakut. 58. minutil lõi Chris-Robin Heinakroon oma 30 meetrilt peale, võrulaste kaitsja Arsen Katšmazovi jalast sai pall kerge rikošeti, muutis suuna suunda ja lendas Heliose väravas debüüdi teinud Ville Tüve selja taha.

Jahtisime võidupunkte edasi, aga esialgu polnud õnne – Sören Veiolaineni löögi tõrjus vastaste väravavaht üle lati, ühes situatsioonis osati trahvikastis mitmel korral pallist lihtsalt mööda lüüa.

88. minutil kandis surve lõpuks vilja. Oliver Ossipov andis paremalt poolt, pea küljejoonelt, terava palli värava eest läbi ja Eduard Desjatski lõi viiemeetrikasti vasakust nurgast 2:1.

Käisid juba lisaminutid, kui Kert Joakit pika palli peaga edasi lükkas, Mait Raha selle omale võitis ning vastaste kaitsja ja väravavahi üle mängis – 3:1.

„Teine poolaeg algas juba kolmandat mängu järjest kehvasti. Loomulikult tuleb kaotusseisus vastane kõrgemalt peale ja mängib agressiivsemalt, aga just selleks puhuks oli meil ka vaheajal räägitud, kuidas mängida. Millegipärast kujutavad mängijad ikka ette, et peame eduseisus võtma suuri riske ja oma mängu avama ning seda eriti kehval väljakul, nagu seekord. Organiseerituse tase oli alla igasugust arvestust. Liinide vahed ja mängijate vahed ei olnud paigas, asetused läksid segi, loodeti triblades ja lühikest söötu mängides pika muruga ja vesisel väljakul midagi teha ja sellest tuli palju pallikaotusi keskväljal ja ohtlikke olukordi vastastele. Õnneks tõid vahetused mängu stabiilsust ja teravust, suutsime lõpus ennast taas koguda ja nii vajalikud kolm punkti koju jätta. Mõtlemisainet teiste poolaegade alguste kohta on nüüd kõvasti ja eks püüame midagi välja mõelda,” kommenteeris Vislapuu.

Pealtvaatajaid oli tänasel mängul 94. „Tänan toetajaid ja fänne, kes mängule kaasa elasid! Viimases kahes kodumängus püüame teha selle hooaja rekordi ja selleks on vaja kõigi toetust!” sõnas Vislapuu.

Liidrikohal jätkaval Tallinna JK Legionil on viis vooru enne turniiri lõppu 48, meil 42 punkti. Ühe silmaga kaotab meile Jõgeva SK Noorus-96 ja viiega Tartu FC Merkuur. Võitja pääseb otse esiliiga B-tasandile, teiseks tulev meeskond saab seda üritada üleminekumängude kaudu.

Väga tähtis mäng seisab ees järgmises voorus, kui tuleval laupäeval sõidetakse külla Jõgeva meeskonnale.


Eduard Desjatski (keskel) tabamus viis meie mehed 2:1 juhtima ning loetud minutid
hiljem lisas Mait Raha (vasakul) meeskonna arvele veel ühe värava.