Täna tulemusega 3:3 lõppenud jalgpallimatš meie esindusmeeskonna ja Tallinna JK Legioni vahel oli II liiga liidritele vääriliselt ülimalt võitluslik.

Treeneri Jaanus Vislapuu sõnul oli mäng väga emotsionaalne ja meenutas väheke sõitu lõbustuspargis Ameerika mägedel. „Eks sellist trillerit võis liidrite heitlusest ka oodata! Usun, et mehed, kes olid kohal, andsid endast parima. Alati võib spekuleerida, et mis siis, kui see või too mees veel oleks olnud, aga see ei vii kuskile. Kõva võitlus ja viik tabeli liidri vastu. Üldiselt jään mänguga rahule, küll ei saa rahule jääda sellega, et lasime ise endale kolm väravat lüüa. See oli tänases mängus liig!” ütles ta.

Alustasime enam kui sajapealise kodupubliku ees suurepäraselt – avavilest oli kulunud vaid üks minut ja 23 sekundit kui Jürgen Kolk ja Kristo Perli palli trahvikasti Kait Hinni ette liigutasid ning viimane kümnelt meetrilt juhtvärava lõi. Nii kiiresti pole me varem veel üheski liigamängus skoorinud.

Hea hoog jätkus – 14. minutil oli nurgalöök, mille andis Sören Veiolainen, ning peaga palli väravasse koksanud Raul Rebane kasvatas eduseisu 2:0-le. Võimalusi vahet kasvatada oli veelgi, Hinn lõi mitmel korral ohtlikult peale, kuid palli puuri ei saanud.

Mõne teise meeskonna oleks ehk kaks kiirelt sisselastud väravat sadulast löönud, aga Legion on teisest puust ning 36. minutil avasid ka külalised oma väravaarve. Mõni minut enne vaheajale minekut tehti Perli vastu trahvikastis viga ning ta ise kasvatas penaltist meie eduseisu taas kaheväravaliseks. Nii see kahjuks ei jäänud, vahetult enne poolaja lõppu vähendas Legion vahe taas minimaalseks.

„Esimesel poolajal olime teravam pool ja lõime päris mitu väga ohtlikku olukorda, millest ka kolm väravat. Vastasel oligi kaks olukorda ja mõlemad ta ka realiseeris. Eriti valus oli poolaja viimase minuti värav, mis meile riietusruumi kaasa pandi,” kommenteeris Vislapuu.

Teist poolaega alustasid meie mehed loiult, vastased seevastu väga agressiivselt ning peagi õnnestuski neil viigivärav lüüa. „Sai vaheajal riietusruumis lahti võetud, kus me eksime ja kuidas ise pressingut agressiivsemalt teha, aga sellest polnud kasu. Vastane oli näljasem, tahtis rohkem ja lõi viigivärava kiiresti ära,” lausus Vislapuu.

Oma füüsilist üleolekut näidanud Legion võttis kontrolli mängu üle enda kätte, kuid pidasime vastu, kogusime end mängu lõpus taas ja palju ei jäänud puudu võiduväravastki.

„Tükk aega ei suutnud me palliga midagi asjalikku korda saata. Meie poolkaitse väsis, pandi liiga palju adressaadita pikki palle ette ja nii jäime laviini alla. Õnneks suutsime poolaja lõpu taas vahetustega oma kasuks pöörata ja võidust jäid mitu korda vaid loetud sentimeetrid puudu. Viimasel veerandtunnil lime taas teravamad,” võttis Vislapuu teise mängupoole kokku.

Liidrina jätkavast Legionist, kel punkte 42, jääme endiselt maha nelja silmaga. 38 punkti on kogunud ka Jõgeva SK Noorus-96, keda edestame tänu kevadise omavahelise mängu 5:0 võitmisele. Teist kohta noolib ka Tartu FC Merkuur, kel kirjas 36 punkti ja selle vooru mäng veel pidamata.

Oma järgmise mängu peab meie esindusmeeskond tuleva nädala pühapäeval, 10. septembril Tallinnas sealse Piraajaga.

„Uuele mängule läheme vastu lootusrikkalt ja kui mängime vähemalt sama hästi kui täna, siis oleme ka edukad. Loodan muidugi, et suudame veel natuke juurdegi panna!” sõnas Vislapuu. Ta tänas kõiki meie sponsoreid, toetajaid ja fänne ning lubas, et meeskond paneb täiega edasi.


Kristo Perli teeb penaltist seisuks 3:2.