Duubel alistas täna Väimelas Põlva Lootose 9:1 ja jätkab IV liiga lõunapiirkonnas teisel kohal. „Eks ta rohkem selline treeningmäng meie meestele oli, kõik said proovida,” sõnas meeskonna juhendaja Vjatšeslav Vassilenko.

Kasvatuslikel eesmärkidel enne mängu oma väravavahile hundipassi andnud põlvakad olid kohal küll 11 mehega, ent üks neist ei saanud vigastuse tõttu platsile joosta ja kogu kohtumine mängiti kümnekesi. Ent ka 11 mehega poleks Lootos täna kuidagi meie meeste vastu saanud.

Skoor avati juba 3. minutil, kui Kert Joakit paremalt äärelt värava ette tsenderdatud palli väravasse põrutas. Kaks minutit hiljem teeniti 11 meetri karistuslöök. Lööma läks Joakit, kuid Lootose puurilukk suutis otse keskele löödud penalti tõrjuda. Mõni minut hiljem oli Joakit taas aktsioonis, seekord oli tema paarilt meetrilt sooritatud löök täpne ja juhtisime 2:0.

Minut hiljem niitis Lootose kaitsja trahvikastis jalust Andrei Kiši. Nüüd läks penaltit lööma Kait Hinn ja tema ei eksinud. Kulus veel vaid kaks minutit ning Joakit virutas umbes 18 meetrilt 4:0.

21. minutil tabas Lootose trahvikastis käinud madinas pall külaliste mängija kätt ning Karl Martin Saar realiseeris penalti. Hävitustöö jätkus – 40. minutil sai Joakit kirja oma neljanda täistabamuse ning poolaja viimasel minutil lõi Kiš nurgalöögi järel peaga juba 7:0.

Teisel poolajal tegime rohkelt vahetusi ja õiget mängurütmi enam ei leidnud. Väravalisa ei jäänud siiski tulemata – 59. minutil lõi nurgalöögiolukorras markeerimata jäetud Karl Martin Saar 8:0 ning veerand tundi hiljem sai värava alla tsenderdatud pall Siim Lepast rikošeti ning põrkas veelkord külaliste väravasse. Alles mängu lõpus õnnestus Lootosel auvärav lüüa.

Duublile oli see seitsmes järjestikune võit ning liiga lõunapiirkonna tabelis hoitakse teist kohta.

Järgmisel laupäeval mängime Väimelas märksa tugevama vastase, FC Elva II-ga.


Kert Joakit (esiplaanil) saatis palli Põlva Lootose väravasse neljal korral.