Esindusmeeskond jätkas edukat kodumängude seeriat 2:0 võiduga Tallinna FC Ararat TTÜ üle ning hoiab II liiga põhja-idapiirkonnas kolmandat kohta.

„Mäng ei olnud kergete killast. Kuigi vastane asetseb tabeli lõpus, on II liigas kõik mängud enamjaolt ikkagi võrdsed ja juhtuda võib mida iganes. Piisab, kui valvsus korraks kaotada, ja karistus on kerge tulema. Meie poolt ei olnud just hooaja kõige ilusam mäng, aga rõhusime teatud momentidele, mis meil kohati ka hästi välja tulid ja lõpuks edu tõid,” kommenteeris meeskonna treener Jaanus Vislapuu.

Kui oleme II liiga mänge enamasti hiilivalt alustanud ja kolmveerandi väravatest löönud teisel poolajal, siis täna vajutati ligi 30kraadisele leitsakule vaatamata kohe gaas põhja ning mängitud polnud veel kümmet minutitki, kui Jürgen Kolgi ilulöök väljakuperemehed ette viis. Domineeriti edaspidigi, kuid kahjuks ei leidnud pall Ararati väravasse enam teed ning vaheajale mindi minimaalse numbrilise paremusega.

Vislapuu tõdes, et rünnakute realiseerimine jättis taas soovida, aga seekord ei olnud neid momente nii palju nagu tavaliselt. „Õnneks suutis Jürgen Kolk oma individuaalselt meisterliku sooritusega võistkonna kiiresti ette viia. Selle tulemusel hakkas vastane kõrgemalt pressima ja meil oli natuke raskusi palli maad mööda üles toomisega – natuke liialt palju proovisime pika palliga, oleks võinud proovida rohkem palli vallata. Samas tekkis mitmest sellisest pallist hea kontrarünnakuvõimalus,” rääkis ta.

Teise poolaja alguses ei suudetud oma mängu uuesti käima saada. „Pidime esimesed 10–15 minutit tegelema rohkem kaitsetööga, kuna vastane soovis viigiväravat ja meil oli vaja hoida meeskond kompaktsena koos,” ütles Vislapuu.

Sören Veiolaineni platsileminek elavdas ründetegevust. Mängumasin hakkas taas tiksuma, poolaja keskel saadi jälle rohkem palliga mängida ning ka mõned head momendid tekitada. 64. minutil murdis Raul Rebane vastaste trahvikasti, üks Ararati meestest mängis käega ning kohtunik karistas seda 11 meetri karistuslöögiga. Penaltipunktile asus Andre Ojala ning lõi vasakusse nurka 2:0.

Kaheväravaline eduseis uinutas ning edasisest mängust kuigi palju ilusat meenutada pole. Ararat seevastu asus suurte jõududega ründama. „Me ei suutnud keskväljal nende tehnilisi mängijaid piisavalt hästi ohjeldada. Mitut puhku said nad kesväljal meie puuduliku pressi alt välja ja tekitasid meie kaitseliinile peavalu,” lausus Vislapuu.

Õnneks millegi väga ohtlikuni külalised ei jõudnud. Korra päästis meid väravavaht Tommy Toominga hea tõrje ning nii suudeti taga nulli hoida. Viimasel veerandtunnil saadi jälle ka oma keskvälja korda ning meeskondliku pressingu tulemusena tekkis paar head kontravõimalust, mis kahjuks tehnilise praagi nahka läksid.

„Selge oli, et meie asi ei olnud mängu enam eriti avada, püüdsime taga nulli hoida. Seega erilist mänguilu me pärast teist väravat ei pakkunud, aga kõige tähtsama eesmärgi täitsime ja kolm punkti on jälle meie!” rõõmustas Vislapuu.

Järgmise vooru mängu peame tuleva nädala pühapäeval samuti kodus, vastaseks Maardu Linnameeskond II. „Loodan järgmisel mängul näha rohkem publikut! Vajame omade toetust, et kolm punkti taas koju jätta!” ütles Vislapuu.


Andre Ojala täpne penalti tegi mänguseisuks 2:0.