Tänases kodumängus II liiga ida-põhjapiirkonnas liidri Tallinna FC Levadia III-ga tuli vastu võtta 1:2 kaotus ning vahe liidriga kärises nüüd kuuele punktile.

Kaotus oli seda valusam, et vastased olid Võrru tulnud vaid kümnekesi. Meie ainsa värava lõi Jürgen Kolk.

„Kaotasime mängu, mis oli meie kontrolli all. Väga kurb ja valus kaotus,” ütles peatreener Jaanus Vislapuu.

Kui esimesel poolajal kulgesid sündmused väljakuperemeeste tahtmist mööda, siis teisel poolajal kaotati mänguisu ja platsilt tuli noruspäi lahkuda. „Põhjuseid, miks nii läks, oli mitmeid, aga kõige rohkem mõjutasid mängu ilmselt paar sunnitud vahetust, mida pidime tegema liiga vara, ja mõni vahetus, mida ma treenerina ei taibanud teha õigel ajal,” ütles Vislapuu.

Esimesed ohusignaalid ilmnesid tema sõnul juba esimese poolaja lõpus, kui mängijad võtsid kergeid kollaseid kaarte ja keskendusid rohkem kohtuniku tegevusele kui mängule. Teisel poolajal läks mäng veelgi närvilisemaks. „Meeskonnas kadus ühtsus ja kui meie mängija sai teise kollase ja punase, olime juba ise vaimselt raskes seisus. Kahjuks tuli ka täiesti süütust olukorrast vastaste teine värav,” lisas Vislapuu.

Ta loodab, et edaspidi suudetakse meeskonnana ühtsemad olla ning rasketel hetkedel teineteist toetada ja innustada, mitte süüdistama hakata.

11 mängust on meeskonnal kirjas 18 punkti. Mis koha see tabelis annab, selgub siis, kui peetakse vooru ülejäänud mängud, ent esikuuikus jätkatakse igal juhul.

„Mitte midagi pole lahti, üle poole hooajast on veel ees. Loodan, et vigastatud mängijad saavad terveks ja need mängijad, kes pole palju kohal käinud, annavad nüüd järelejäänud mängudes oma panuse, et meeskonda aidata. Ma tahaks korrata kõnekäändu, et „kett on täpselt nii tugev, kui tema nõrgim lüli”,” rääkis Vislapuu. „Täna olime tegelikult valmis seda mängu võitma, lihtsalt mõni lüli ketist oli nõrgem, kui tavaliselt.”

Vislapuu tänas kõiki sponsoreid, toetajaid ja fänne. „Ootan teid kõiki juba meie järgmisele kodumängule,” sõnas ta. „Pea püsti ja edasi!”

Järgmise kodumängu peame 17. juunil. Tuleva nädala laupäeval mängime aga kevadringi eelviimases voorus võõrsil Tallinna JK Dünamoga.


Jürgen Kolk viis Heliose küll avapoolajal juhtima, aga võiduks sellest ei piisanud.