Ülehomme Eesti jalgpallimeistrivõistluste IV liiga lõunapiirkonna mänge alustava Võru FC Heliose II meeskonna tegevused on suunatud II liigas mängiva esindusmeeskonna tagala kindlustamiseks.

Klubi tegevjuht ja esindusmeeskonna peatreener Jaanus Vislapuu rääkis hooajaeelses usutluses, et duubli tänavune eesmärk on anda pealekasvavatele noortele mängukogemust, samuti mänguminuteid nendele esindusmeeskonna mängijatele, kes seal piisavat koormust ei saa.

See ei tähenda, et vastased IV liigas Heliosega arvestama ei peaks. „Võistkond on küll noor ja läheb aega, kuni noored mängutempo ja meeste vastu mängimisega harjuvad, aga tabeli keskel võiks lõpuks ikkagi olla,” lausus meeskonna juhendaja Vjatšeslav Vassilenko.

Meeskonna valmisoleku kohta ütles Vassilenko, et seda peavad näitama esimesed mängud. Tema sõnul on mängijad trenni teinud ja käidi ka ühel kontrollturniiril, kuid suurel platsil pole koos kuigi palju saadud harjutada.

Meeskonnas on mitmeid varemgi IV liigas meie särki kandnud mehi, aga ka mullu veel klubi U17 meeskonda kuulunud noori mängijaid.

Vassilenko on seda meelt, et enam-vähem kõik positsioonid on meeskonnas komplekteeritud, aga igasse liini oleks veel mõnda mängijat juurde vaja.

„Eks hooaeg näitab, kus on probleeme ja kuhu peame mehi lisaks muretsema,” ütles ta. „Loodan, et ka esindusmeeskonnast saab vahel võtta mõne mängija, kel vähem mängupraktikat.”

Meie esimene vastane on Valga FC Warrior, kellega mängitakse sel laupäeval Valgas.


Kodumänge hakkab meiee duubel pidama Väimela staadionil.